Ziua Drapelului National

Astazi sarbatorim Ziua Drapelului National! Afla istoria si traditia ce inconjoara aceasta data celebrata in toata tara.

Ziua Drapelului National a fost instituita pentru a marca data de 26 iunie 1848, cand Guvernul Revolutionar a decretat ca tricolorul – rosu, galben si albastru – sa reprezinte steagul Romaniei si principiul egalitatii. Revolutionarii din Timisoara si Tara Romaneasca au folosit acest drapel ca simbol al luptei lor, numindu-l „stindard al libertatii”.

Aceasta zi a fost declarata oficiala prin Legea nr. 96, din 20 mai 1998. Potrivit legii, aceasta zi va fi marcata de catre autoritatile publice si de celelalte institutii ale statului prin organizarea unor programe culturale, educative, comemorative si a manifestarilor si ceremoniilor militare.

La Bucuresti, Ministerul Apararii Nationale, Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti si Primaria Capitalei organizeaza o ceremonie publica, in Piata Tricolorului (in fata Palatului Cercului Militar).

De la ora 10.00, drapelul este adus in piata, binecuvantat de un preot militar si ridicat pe catarg pe acordurile Imnului National al Romaniei.

sursa foto: imedia.ro


Un comentariu la „Ziua Drapelului National”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s