Ziua Copilului ar putea fi nelucratoare

Mai multi parlamentari au propus, intr-un proiect de lege, ca ziua de 1 iunie, Ziua Copilului sa fie nelucratoare.

Propunerea legislativa modifica in acest sens Codul Muncii si a fost initiata de 85 de parlamentari din toate partidele, se arata pe site-ul AGERPRES.

Potrivit proiectului, Ziua Copilului ar putea ajunge zi libera, alaturi de 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Pasti, 1 mai, prima si a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie – Sfantul Andrei, 1 decembrie, prima si a doua zi de Craciun, doua zile pentru fiecare din cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

Motivul pentru aceasta zi libera este ca timpul petrecut de parinti alaturi de copii este cea mai eficienta si simpla metoda atat pentru dezvoltarea corecta a copilului, cat si pentru o relatie sanatoasa copil-parinte.

„Acest timp le asigura copiilor un mediu armonios, in care sa creasca si sa se dezvolte si le ofera un set de valori si un model de urmat pentru cand vor fi, la randul lor, parinti”, au mentionat initiatorii.

Ei au ales Ziua Copilului, sarbatorita in Romania pe 1 iunie, pentru ca este un prilej de a sarbatori copilaria in familie, fiind deja o sarbatoare frumoasa pentru parinti si copii. Din pacate, nu se intampla in fiecare an ca, de 1 iunie, copiii sa ii aiba alaturi pe parinti.

Proiectul se afla in consultare publica la Senat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s