Zâmbitorium, de Ionuț Robert Olaru. Expoziție de ilustrație de carte

La Seneca Anticafe din București are loc pe 24 septembrie, de la ora 11:00, evenimentul de vernisare a expoziției de ilustrație de carte ”Zâmbitorium”, de Ionuț Robert Olaru.

”ZÂMBITORIUM s-a născut dintr-o idee care a prins formă și a crescut organic încă de la primele cărți pe care le-am ilustrat. Pe măsură ce personajele acestor cărți – de la gâze și iepuri la creaturi fantastice, de poveste – căpătau viață pe hârtie, mi s-a părut firesc să le adun laolaltă într-o expoziție, pentru bucuria mea și a copiilor care le îndrăgesc. ZÂMBITORIUM este insula pe care s-au întâlnit personajele mele – un loc în care privitorul de orice vârstă ia o pauză din ritmul cotidian, zâmbește și se încarcă cu energie. Ilustrațiile prezente în expoziție fac parte din cărțile la care am lucrat până în prezent, publicate în cea mai mare parte la editura Panda:Cărți pentru copii și la editura Univers. Le-am creat atât în tehnica tradițională – desen în creioane colorate și acuarele – cât si sub formă de pictură digitală.” – Ionuț Robert Olaru, ilustrator.

În cadrul evenimentului din 24 septembrie va avea loc și un atelier de ilustrație pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 199 de ani. Înscrierile la atelier se fac la adresa contact@senecanticafe.ro.

Intrarea la eveniment și participarea la atelier sunt gratuite, însă locurile sunt limitate.

Expoziția poate fi vizitată între 24 septembrie și 16 octombrie, zilnic, de la 9 dimineața la 9 seara.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s