William Shakespeare pe intelesul celor mici la Teatrul Ion Creanga

Dinapoi inainte, de la stanga in jos, pe fata si pe dos, piesele lui William Shakespeare pot fi citite cu picioarele in sus, nu trebuie sa stai frumos. De mai bine de cinci sute de ani oamenii le citesc si le pun in scena pentru ca, in orice pozitie ai sta, poti sa descoperi altceva

In aceasta dimensiune – a unui altceva si altfel jucaus – se inscrie si „A 12-a noapte”, cea mai recenta productie a Teatrului Ion Creanga, adresata copiilor cu varsta peste 6 ani.

Versiunea scenica a lui Peter Kerek, care semneaza si regia spectacolului, esenţializeaza textul lui Shakespeare, il face accesibil, pastrandu-i toate dimensiunile. Propunerea ii provoaca pe cei mici si mari deopotriva sa exploreze opera shakespeariana prin joc. Sa fie prinselea? Sau de-a v-ati ascunselea? „A 12-a noapte aduce pe scena farse si deghizari, cu bufoni, calambururi si confuzii. Rand pe rând, personajele renunta la costumul de peste costum si inceteaza sa se mai prefaca.

Premiera oficiala este programata pe data de 15 septembrie, ora 18.00 si va fi gazduita de Teatrul de Comedie – Sala Noua.

Spectatorii sunt invitaţi sa traiasca experienţa unui spectacol-joc, care include in tesatura sa povestea unei deveniri; vorbeste, dar mai mult glumeste, despre lucruri serioase. Despre felul in care invatam sa ne acceptam si sa ne iubim, acceptându-i si iubindu-i pe cei din jurul nostru. Despre felul in care incepem sa ne descoperim pe noi insine atunci cand suntem foarte tineri.

A 12-a noapte” este un spectacol atipic, o abordare curajoasa, care ii va incanta pe cei mici, iar pe adulti ii va educa despre avantajele de a da in mintea copiilor.

Durata: 1h20min

Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creanga (Piata Amzei, nr. 13) si in reteaua Eventim, online pe www.eventim.ro.

Mai multe informatii despre spectacol si programul reprezentatiilor sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro si Facebook.com/TeatrulIonCreanga.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s