Vlad Zamfirescu: „Sa iubim si sa fim mai atenti la cei din jurul nostru”

Pe 19 octombrie, Vlad Zamfirescu a debutat ca regizor cu lungmetrajul „Secretul fericirii”, care prezinta o seara intre prieteni, in care Tom ( Vlad Zamfirescu) isi impinge sotia (Irina Velcescu) si amicul (Theo Marton) sa-si depaseasca „limitele”. Despre ce a insemnat aceasta experienta regizorala, care au fost provocarile filmului si ce mesaj ne transmite, ne-a vorbit Vlad in interviul de mai jos

1.Cum ai luat decizia sa regizezi pelicula „Secretul Fericirii”? Ce anume din scenariu te-a atras?

Am citit scenariul si m-a fascinat. Am simtit ca sa o ajunga la oameni si de aici… cu ajutorul si sprijinul Cristinei Dobritoiu, care si-a asumat productia filmului, am ajuns cu el in cinema. La scenariu m-a atras povestea pe care o consider exceptionala. Si modul in care a fost scrisa aceasta poveste. Cred ca fiecare cuvant de acolo isi are rostul lui.

2. Personajul pe care il interpretezi este unul complex, controversat si foarte convingator. Cum te-ai pregatit pentru acest rol?

Nu e niciun mare secret… aici. Repetitii, multe repetitii. Si faptul ca am stat aplecati asupra textului un numar destul de mare de ore. Cand faci acest lucru cu pasiune si daruire, ai sanse de reusita.

3. Exista un „Secret al fericirii” pentru Vlad Zamfirescu?

Nu. Nu cunosc niciun secret. Incerc sa ma bucur de fiecare clipa. Stiu ca e un cliseu, dar eu ma consider o persoana pozitiva. Si imi place mereu sa vad partea plina a paharului.

4. De ce le-ai recomanda oamenilor sa vizioneze acest film?

Acest film vorbeste despre noi, oamenii, pe limba noastra, si pentru noi, oamenii. Este o poveste universala care, cred eu, nu te poate lasa indiferent

5. Care este scena ta preferata din film?

Nu stiu daca am o scena preferata. Probabil ca scena in care cad mastile si iese totul la suprafata este cea mai intensa.

6. Modelul oferit de tine baietilor tai este, cu siguranta, important peentru ei. Cat de bine consideri ca iti joci rolul de tata?

Incerc sa fac fata provocarilor. Sunt un tata care, ca orice tata, e topit dupa copiii lui. E minunat sa-i vezi cum cresc si se dezvolta sub ochii tai. Sunt langa ei si incerc sa nu fac greseli prea mari. Nu cred ca ma pricep prea bine, dar… ma straduiesc.

7. Ce mesaj ti-ai dori sa ramana spectatorilor dupa vizionarea filmului?

Sa iubim si sa fim mai atenti la cei din jurul nostru.

Filmul „Secretul fericirii” a fost selectionat in Competitia de Lungmetraj a Festivalului ANONIMUL IFF 2018 si prezentat in premiera mondiala la TIFF 2018 (Selectie oficiala, sectiunea Zilele filmului romanesc, clasat pe locul 2 in preferintele publicului, dupa „Un pas in urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu, 2017) si a fost declarat castigator la mai multe festivaluri internationale de film, dupa cum urmeaza: Los Angeles Film Awards, SUA, 2018 (Best Duo: Vlad Zamfirescu & Theo Marton; Honorable Mention: Narrative Feature), Virgin Spring Cinefest, India, 2018 (Silver Award: Best Debut: Vlad Zamfirescu), Burgas International Film Festival, Bulgaria, 2018 (Selectat in competitia oficiala, cu proiectie speciala pe 23.07.2018), Calcutta International Cult Film Festival, India, 2018 (Outstanding Achievement Award – Debut Filmmaker).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s