Vindecarea ranilor dupa tragedie

O tragedie lasa urme adanci, provoaca traume si naste sentimente puternice. Vindecarea ranilor poate dura mult si necesita suport. De aceea, intr-o editie speciala a emisiunii Meditatii pentru parinti, discutam despre cum sa facem fata traumei.

Incendiul din clubul Colectiv din Capitala (30 octombrie 2015) a socat o tara intreaga. Dar ne-a si apropiat ca popor. Este trist ca a fost nevoie de un astfel de eveniment pentru a fi mai uniti, pentru a avea un scop comun. Dar impreuna putem incepe vindecarea ranilor.

Sunt asociatii care ofera psihoterapie gratuita, au fost create campanii de sustinere si de strangere de fonduri, se doneaza lucruri si servicii din toate domeniile – de la mancare si medicamente pana la bilete de avion si cazari gratuite pentru rudele victimelor.

In aceste momente, avem nevoie si de suport emotional. Avem nevoie sa ne exprimam suferinta si sa o intelegem.

„Nimeni nu ramane neatins. Cu stiinta sau fara stiinta, cu voie sau fara voie suntem afectati. Sa luam responsabilitate, sa fim prezenti! Sa recunoastem, sa ingrijim si sa vindecam rana in noi insine, fiecare poate face ceva”, scrie Cristina Trepcea pe pagina ei de Facebook.

Alaturi de Coralina Chiriac, psihoterapeuta in cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa, hai sa facem primul pas in vindecarea ranilor provocate de aceasta tragedie.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s