Viata e frumoasa la Teatrul National de Opereta

A inceput Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa”. Evenimentul are loc in Bucuresti, la Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” si dureaza 11 zile.

 

A V-a editie a festivalului reuneste cele mai reprezentative evenimente din sfera spectacolului muzical. Pana pe 18 octombrie, vor fi puse in scena spectacole internationale si romanesti, de la piese pentru copii pana la cabaret, de la muzica religioasa pana la acapella si de la gale de opereta sau musical pana la muzici stravechi.

Pentru cei pasionati de opereta si musical, organizatorii festivalului aduc in Romania unele dintre cele mai prestigioase institutii de gen din estul Europei. Astfel, publicul ii poate vedea pe scena pe actorii de la Teatrul de Comedie Muzicala din Sankt Petersburg din Rusia si pe cei de la Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta, Ungaria.

De la noi din tara, vor fi prezente urmatoarele teatre: Teatrul National Timisoara, Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi si Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski” din Constanta.

O alta traditie a festivalului este organizarea serilor muzicale cu specific national, numite „Serile traditionale”. La eveniment vor fi interpretate cantece populare portugheze, rusesti, germane, din Ungaria si din Ucraina.

Pe langa spectacole, festivalul organizeaza si o serie de activitati si evenimente, precum: spectacole-experiment – Workcenter of Jerzy Grotowski si Thomas Richards – conferinte, lansari de carte, expozitii si ateliere pe teme artistice.

Spectacole pentru copii

Duminica, pe 11 noiembrie, are loc evenimentul muzical Gala „Ion Dacian” pentru Juniori. De la ora 17.00, in Aula Bibliotecii nationale, tineri cu varste cuprinse intre 10 si 16 ani vor interpreta arii din operete si scenarii din musicaluri si filme. in cadrul acestui eveniment va fi prezentata si Enciclopedia pentru copii – un spectacol muzical pe intelesul micutilor.

Tot duminica, de la ora 11.00, Trupa de teatru HOPA-TROP ii invita pe cei mici la piesa „Drumuri de nisip”. Evenimentul are loc la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Balcescu”. Spectacolul non-verbal insotit de muzica live se adreseaza micutilor care au pana in 5 ani.

Duminica si luni (11 si 12 noiembrie), de la ora 18.00, interpretii de la Teatrul de Stat de Papusi din Erevan, Armenia, pun in scena piesa „Micul Print”. Spectacolul va fi sustinut la Teatrul tandarica.

Ateliere pentru copii

Vineri, pe 9 noiembrie, de la ora 12.00, copiii pot participa la atelierul muzical „sezatoare cu fluiere si povesti”, unde se vor familiariza cu obiceiurile romanesti.

In acelasi loc, in diferite zile sunt sustinute de la ora 12.00 atelierele de „Povesti senzoriale”. In fiecare zi va fi prezentata o noua poveste. Astfel, sambata, pe 10 noiembrie, cei mici vor afla despre „Calatoriile lui Ivan”, iar in weekendul urmator vor descoperi „Ascultand Marea” (sambata, 17 noiembrie) si „Povestile Padurii” (duminica, 18 noiembrie). Aceste ateliere se adreseaza micutilor cu varse cuprinse intre 3 si 7 ani si isi propun sa ii apropie de lumea povestilor.

Un bilet pentru fiecare atelier costa 10 lei. La fiecare activitate sunt 15 locuri disponibile. Pentru participare, trimiteti un e-mail la adresa anca.scurtu@opereta.ro, cu numele copilului, varsta si date de contact ale parintelui.

Pentru toate spectacolele

Biletele pentru zilele din cadrul festivalului pot fi cumparate de pe site-ul www.vandbilete.ro sau de la sediul de pe strada Vasile Lascar, nr. 42-44.

intreg programul si mai multe detalii puteti afla pe pagina oficiala a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s