Urechi clapauge la copii: Cauze si tratament

Urechi clapauge la copii: Cauze si tratament

Urechile clapauge nu sunt o boala, ci doar o imperfectiune fizica. Totusi, ele sunt cauza multor tachinari si a nesigurantelor cu privire la propria persoana. Din fericire, acest aspect se poate corecta, iar noi iti spunem cum. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre urechi clapauge la copii.

In limbajul popular, le stim ca urechi clapauge, insa medical le numim fie urechi decolate, fie urechi protruzionate. Deja a devenit o insulta sa ii spui cuiva ca are urechi clapauge, mai ales in randul celor mici, care pot dobandi complexe foarte mari. Insa, din nou, mentionam ca nu este vorba de o boala. Putem observa urechi clapauge la copii fie din cauza unei malformatii genetice, fie din cauza unei dezvoltari gresite.

Este o imperfectiune care se poate regla, dupa cum ne spune si dr. Dana Jianu, medic primar chirurgie plastica, printr-o operatie simpla, pentru remodelarea cartilagiului. Este o operatie care poate fi facuta de la varsta de 6 ani. Incizia nu se vede si nu ramane dureroasa, operatia nu doare si nu afecteaza auzul.

Despre cum scapam de urechi clapauge la copii aflam mai multe acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s