Urania Cremene, despre rolul parintilor in relatia copil-dascal

Asculta emisiunea „In direct cu Urania Cremene” joia, intre 12:00 si 13:00, in direct la Itsy Bitsy FM sau LIVE pe Facebook Itsy Bitsy

In prima editie din aceasta toamna a emisiunii „In direct cu Urania Cremene„, cel mai indragit specialist de parenting din Romania a discutat despre rolul parintilor in relatia copil-dascal.

Ce putem face in asa fel incat relatia copilului cu scoala sau cu gradinita sa fie blanda, sa le placa acolo, sa invete si sa-si doreasca sa mearga si care e rolul nostru, al parintilor, in relatia copil-dascal?

Cum iti ajuti copilul sa se integreze cat mai usor la gradinita? 

Dincolo de rolul esential al educatorului in primii ani de viata, este important si cum il ajuta parintii pe educator sa-l primeasca pe copilul in colectivitate.

Unul dintre motivele care sta la baza lipsei de acomodare a copilului cu gradinita este tocmai sentimentul de vinovatie al mamei, spune Urania Cremene.

Afla, din podcastul de mai jos, cum se manifesta acest sentiment de vinovatie, ce mesaje le transmitem copiilor prin comportamentul nostru, dar si ce solutii avem la dispozitie pentru a depasi situatiile dificile legate de adaptarea copilului la gradinita:

„Daca vreti sa faceti trecerea copilului vostru catre gradinita sau scoala mai usoara, ce aveti de transmis este ca VOI alegeti sa mergeti la serviciu, ca va place acolo, ca aveti de invatat, ca aveti prieteni, ca va simtiti bine fara copil si e OK ca si el sa se simta bine in absenta voastra”, e de parere Urania.

Urmareste mai jos podcastul complet al emisiunii in care Urania Cremene discuta despre rolul parintilor in relatia copil-dascal:  


Un comentariu la „Urania Cremene, despre rolul parintilor in relatia copil-dascal”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s