UNICEF invita profesorii si elevii din Romania sa ia parte la cea mai mare lectie din lume pe tema drepturilor copilului

Lectia se va tine in perioada 20-22 noiembrie, in contextul Zilei Internationale a Drepturilor Copiilor, la 30 de ani de la semnarea Conventiei cu privire la Drepturile Copilului!

In contextul Zilei Internationale a Drepturilor Copilului – 20 noiembrie, UNICEF in Romania lanseaza o invitatie cadrelor didactice si elevilor din Romania de a se alatura initiativei globale „Cea mai mare lectie din lume”, organizand, in perioada 20-22 noiembrie, o ora de educatie despre drepturile copilului.

Obiectivele lectiei sunt initierea elevilor in intelegerea Conventiei cu privire la Drepturile Copilului, a legaturii dintre Conventie si Obiectivele de Dezvoltare Durabila, discutarea unei lumi in care toate drepturile copiilor sunt respectate, reafirmarea drepturilor celor mici si organizarea de actiuni cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Copilului.

in acest an, in cadrul celei mai mari lectii din lume, copiii sunt incurajati sa isi imagineze o lume in care toate drepturile lor sunt respectate si in care le este asigurat un viitor sustenabil. Prin intermediul discutiilor si activitatilor, elevii vor intelege mai bine drepturile copiilor, fiind incurajati sa identifice actiuni concrete pe care le pot implementa pentru ca drepturile copilului sa devina o realitate in vietile lor si in comunitatile in care traiesc: #pentrufiecarecopil, fiecare drept.

UNICEF pune la dispozitie resurse gratuite profesorilor si elevilor pentru a invata despre Conventia cu privire la drepturile copilului, Ziua Internationala a Drepturilor Copilului si cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabila incluse pe Agenda 2030: un plan de lectie orientativ, Conventia cu privire la drepturile copilului intr-un format usor accesibil copiilor, precum si un ghid.

Durata lectiei este de aproximativ 60 de minute. Lectia este destinata copiilor cu varsta intre 8 si 14 ani si poate fi folosita atat in scoli, cat si in spatii extrascolare, cum ar fi cluburile pentru tineret.

Materialele didactice pentru lectie vor fi disponibile incepand de luni, 18 noiembrie 2019, pe platforma qie.ro. Accesand linkul www.qie.ro/drepturilecopilului/ cadrele didactice se pot inregistra si descarca materialele de suport. Dupa incheierea lectiei, cadrele didactice sunt rugate sa incarce fotografii si alte materiale rezultate. Dupa acest pas, certificatul de participare va fi eliberat in format electronic.

Resursele pentru cea mai mare lectie din lume pot fi implementate ca materiale didactice pentru o singura zi sau ca resurse complementare pentru programe de educatie continua avand ca obiect drepturile copiilor.

Anul trecut, la nivel mondial, opt milioane de copii au participat la precedenta editie a celei mai mari lectii din lume.

in fiecare an, pe 20 noiembrie, pentru a marca Conventia cu privire la drepturile copilului, UNICEF celebreaza Ziua Internationala a Drepturilor Copilului la nivel global. Este o zi de actiune pentru copii, de catre copii, o zi distractiva, dar cu un mesaj serios. in 2019 aceasta data este cu atat mai speciala cu cat aniversam 30 de ani de la adoptarea Conventiei, tratatul cel mai ratificat de la nivel international.

Mai multe detalii despre Ziua Internationala a Drepturilor Copilului, 20 noiembrie, sunt disponibile aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s