UNICEF a distribuit masti de protecție, dezinfectant si materiale de informare in scolile bacauane

Elevii din clasele terminale s-au reintors in scoli pentru a participa la orele de pregatire a examenelor de evaluare nationala si a bacalaureatului. E un moment de bucurie pentru copiii si tinerii care au stat acasa in ultimele luni, dar si pentru profesori, care nu si-au mai vazut elevii decat online in tot acest timp. Pentru parinti, revenirea copiilor in clase poate fi un motiv de neliniste, dar nu si daca regulile de igiena si procedurile de distantare stabilite de autoritati vor fi respectate cu strictete.

Pentru a veni in ajutorul copiilor, cadrelor didactice si parintilor, UNICEF a distribuit masti si dezinfectanti, cat si materiale de informare pentru protectia impotriva infectarii cu noul coronavirus in 55 de scoli gimnaziale, profesionale si licee din judetul Bacau. De acestea beneficiaza peste 5.000 de elevi si 2.100 de cadre didactice si membri ai personalului auxiliar.

De la inceputul epidemiei de COVID-19 in Romania, UNICEF a distribuit aproximativ peste 670.000 de masti si manusi, precum si dezinfectanti Directiilor de Sanatate Publica din opt judete, Directiilor Generale de Asistenta sociala si Protectia Copilului din intreaga tara, precum si in scoli din judetul Bacau.

Mai multe detalii despre actiunea UNICEF se gasesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s