UNICEF ajuta copiii din 141 de comunitati sa se intoarca la scoala

UNICEF Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, lanseaza la Sinaia, printr-o conferinta nationala, cel de-al doilea an al Campaniei pentru participarea scolara, „Hai la scoala!”.

 
Pornind de la statisticile ingrijoratoare referitoare la copiii care parasesc scoala, UNICEF a demarat in 2010 o campanie de prevenire şi reducere a fenomenelor de absenteism şi abandon şcolar. in anul scolar 2010 – 2011, 38 de scoli din 16 judete au fost incluse in program. Rezultatele foarte bune inregistrate dupa primul an au incurajat UNICEF sa includa in campanie alte 103 scoli din 37 de judete. in total, in anul scolar 2011 – 2012, Campania Hai la scoala va acoperi 141 de scoli cu peste 50,000 de elevi, de pe aproape tot cuprinsul tarii.
La conferinta de la Sinaia participa directori si profesori din cele 103 scoli nou intrate in campanie, reprezentanti ai Inspectoratelor scolare din cele 37 de judete, ai Ministerului Educatiei, ai partenerilor de implementare ai UNICEF si reprezentantul GDF SUEZ Energy Romania, Ramona Sararescu, Project Manager Comunicare. Scopul conferintei este de a prezenta celor implicati obiectivele, componentele, actiunile si mecanismele campaniei, de a stabili impreuna planurile de actiune si calendarul de implementare al activitatior in fiecare comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s