Tutorial: Pusculita dintr-o sticla de plastic

Intotdeauna e un moment bun sa strangi bani de buzunar, asa ca ne-am gandit sa le aratam prichindeilor cum isi poti face o pusculita haioasa dintr-o sticla de plastic, transformand-o intr-un purcelus simpatic pe care sa il umple cu bani.

Activitatea are un grad mediu de dificultate, dureaza intre 40 si 60 de minute si poate fi realizata de copii de cel putin 4 ani cu putin ajutor din partea unui adult.

Etapa 1: Pregateste-ti materialele:Etapa1

  • o sticla de plastic;
  • patru capace de plastic;
  • doi ochi mobili;
  • o bucata mica de fetru;
  • doua coli de hartie roz;
  • lipici;
  • un cutter si un foarfece;
  • un marker neagru.

Etapa 2: Fa o fanta de 3-4 cm lungime in mijlocul sticlei cu ajutorul cutter-ului si al foarfecelui. Fanta trebuie sa fie suficient de mare pentru a putea introduce usor in sticla monedele si bancnotele pe care le vei economisi.

Etapa2Etapa 3: Inveleste sticla cu o coala de hartie roz, decupeaza un mic dreptunghi in dreptul fantei pentru introdus monede si lipeste apoi capetele bucatii de hartie cu lipici.

Etapa3Etapa 4: Pentru a o aseza usor pe masa sau pe raftul cu jucarii, pusculita are nevoie de picioare. Acestea vor fi reprezentate de cele patru capace, pe care trebuie sa le lipesti de sticla cu ajutorul lipiciului.

Etapa4Etapele 5, 6 si 7: Decupeaza un cerc din bucata de fetru dupa forma capacului sticlei. Lipeste cercul pe capac si deseneaza cu markerul doua nari – acesta va fi botul purcelusului.

567Etapele 8 si 9: Decupeaza doua urechi dintr-o coala de hartie roz, apoi indoaie-le putin in unul din capete si prinde-le sub coala de hartie cu care ai invelit pusculita.

89Etapa 10: Lipeste ochisorii mobili si infileteaza la loc „botul” purcelului.

Etapa10Pusculita este gata! Aseaza purcelusul pe birou sau pe raftul cu jucarii si nu uita sa-l „hranesti” cu banuti. Pana la vara vei avea suficiente economii pentru a-ti cumpara cate o inghetata in fiecare zi.

Autor articol: CreativeArts.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s