Turn din spaghete si bezele moi

Crezi ca este usor sa construiesti un turn doar din spaghete si bezele noi? Incearca acest experiment alaturi de micutul tau si vezi cat de inalt reusiti sa il faceti!

Pentru a-i provoca logica si creativitatea copilului tau, iti propun un experiment extrem de amuzant. Eu l-am incercat si pot sa iti spun ca a construi un turn din spaghete si bezele moi nu este atat de usor pe cat pare.

Ai nevoie de: spaghete (nefierte si cat mai groase – exercitiul devine cu atat mai greu pe masura ce spaghetele sunt mai subtiri) si bezele moi (daca vrei sa faci experimentul si mai dificil, poti inlocui bezelele cu pufuleti – se rup mai usor, dar si provocarea este mai mare).

Nu exista un set de reguli pentru acest experiment, ci doar sa te folosesti de aceste doua materiale pentru a ridica un turn. Poti privi bezelele ca pe niste mici caramizi, in timp ce spaghetele sunt schelele. Poti rupe spaghetele, pentru a gasi dimensiunile de care ai nevoie si ai grija sa fixezi bezelele cat mai bine.

Iti recomand sa incepi de la structuri mici si usoare, cum ar fi un cub sau o piramida:

sb1Pe masura ce avansezi in inaltime, vei observa ca trebuie sa extinzi si sa intaresti si baza. De asemenea, vei vedea ca, daca iti consolidezi o singura parte, turnul tau se va inclina in acea directie.

Experimentul este potrivit pentru copiii de orice varsta, fiind atat o activitate distractiva, cat si educativa. Cei mici vor invata cum sa construiasca si sa consolideze o structura si isi vor exersa rabdarea.

De asemenea, cu mai multi copii, poti organiza si o competitie: intr-un anumit timp dat, castiga cine reuseste sa faca cel mai inalt si mai stabil turn.

Pentru a intelege mai bine cum sa construiesti un turn din spaghete si bezele moi, iata si un video:

Ai incercat experimentul? Cat de inalt a iesit turnul tau?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s