Trucuri psihologice pentru parinti

Ce poti sa faci cand te simti depasit de situatie? Psihologul Suzanne Vallieres are cateva sfaturi pentru parinti.

In volumul “Trucuri psihologice pentru parinti. Cum sa ne educam copilul (0-3 ani)”, aparut la Editura Polirom, Suzanne Vallieres ne introduce in marea initiere a cresterii si educarii unui copilul.

[imagelink=”1422″] In zilele noastre, tehnologia moderna ne permite sa aflam ca bebelusii au capacitati uimitoare, reactionand inca din burtica (din luna a patra) la emotiile mamei – tristetei si maniei ei preferand intotdeauna veselia.

Asta inseamna ca bebelusii dezvolta inca din perioada intrauterina o viata afectiva. Primele luni dupa nastere reprezinta o etapa soc, pentru ca venirea pe lume a copilului presupune transformari radicale, mai ales in viata de cuplu.

Ce poti sa faci cand te simti depasit de situatie? Cateva sfaturi pe care autoarea Suzanne Vallieres ni le da: sa nu ne rupem de lumea exterioara, sa cerem sprijin si ajutor celor apropiati, sa ne ingaduim mici evadari din rutina (iesiri in natura, plimbari) si sa apelam chiar la un specialist, daca simtim ca avem nevoie. Nu e nicio rusine sa-ti accepti statutul de om; fiecare are limitele lui.

Intampini multe provocari atunci cand devii parinte; copilul tau la fel. Diferenta e ca parintele este adultul si e nevoie ca el sa stie cum sa faca fata, pentru a-l invata si pe copilul sau. Parintele e cel care ofera modelul.

Pentru a fi modelul potrivit, parintii pot citi cartea “Trucuri psihologice pentru parinti. Cum sa ne educam copilul (0-3 ani)”, aparuta la Editura Polirom si scrisa la Suzanne Vallieres, psiholog specializat in cresterea copilului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s