Trei elevi români, campioni mondiali la Olimpiada de Robotică

O echipă de elevi de la Clubul de robotică „Sophia Science” din Galați a câştigat anul acesta primul loc la competiția internațională World Robot Olympiad, desfăşurată în Statele Unite ale Americii.

Coordonați de Marinela Buruiană și inspiraţi de războiul din Ucraina, elevii au creat un kit de supravieţuire pentru copiii nevoiţi să se ascundă în subsolurile de bloc.

Tema concursului de anul acesta a fost „My Robot, My Friend” („Prietenul meu, Robotul”), participanții având de conceput roboți care fac treburi gospodăreşti, pot să salveze sau să ofere sprijin medical.

Potrivit viata-libera.ro, din echipa câștigătoare fac parte Iarina Olea (clasa a VI-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”), Matei Butunoi (clasa a VII-a, tot la CNVA) şi Iustin Buruiană (clasa a IX-a la Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”).

Invitată în emisiunea Happy Music, coordonatoarea Marinela Buruiană a povestit despre cum le-a venit copiilor ideea realizării robotului premiat la competiția internațională.

Ascultă interviul acordat de Marinela Buruiană în podcastul de mai jos:


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s