Tratamentul pentru infertilitatea femeii cu sindrom metabolic

Tratamentul pentru infertilitatea femeii cu sindrom metabolic

Prin sindrom metabolic, intelegem o rezistenta la insulina a organismului, care poate duce la o multime de afectiuni, printre care se numara si infertilitatea. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem cum sa recunosti acest sindrom si ce tratamente exista.

„Celulele nu mai permit insulinei sa descarce toata glucoza obtinuta dupa o masa. Se descarca foarte putin in celule, iar ceea ce ramane este transformat in grasimi trigliceride si incepe sa ne imbolnaveasca”, spune dr. Gabi Man, medic nutritionist, despre femeile cu sindrom metabolic.

Printre afectiunile provocate de rezistenta la insulina se numara: obezitate abdominala, diabet, dislipidemii (trigliceride crescute, colesterol rau crescut) si ovare polichistice.

Pentru femeile care vor sa ramana insarcinate, dar care nu reusesc, dr. Gabi Man recomanda investigatii si asupra acestui sindrom, prin: teste de laborator la medicul ginecolog si teste de ovulatie. Sunt sanse mari ca femeia cu sindrom metabolic sa nu aiba ovulatie, chiar daca au ciclu.

Cum se trateaza acest sindrom? Iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s