Traind cu cei apropiati. In fiecare zi… viata!

Cine nu a auzit de faimosul sociolog francez Jacques Salome? Modul in care acest om venereaza viata transpare in fiecare pagina a cartilor scrise de el.

Volumul “Traind cu cei apropiati. In fiecare zi… viata!”, aparut la Editura Ascendent, este o dovada vie a acestui fapt. Cartea ne introduce in intimitatea cuplului si a familiei. Se intampla ca un cuplu sa devina o familie, sa se nasca unul sau mai multi copii. Este si povestea ta de viata, nu?

[imagelink=”1407″] Dar cine te-a invatat cum sa primesti copilul in viata ta, sa-l asculti, sa-i vorbesti, sa-l ajuti sa se dezvolte? Ce valori ii transmiti si cum faci acest lucru?
Salome ne invata sa fim deschisi in fata lumii, pentru a iubi, dar si inventivi, pentru a face ca iubirea sa dureze.

A hrani o relatie inseamna, inainte de toate, a o respecta, fie ca este cu partenerul de cuplu sau cu copilul tau. Nu putem vorbi insa de respect daca alimentam aceste relatii cu mesaje care il ranesc sau il pun in dificultate pe celelalt sau daca ne transforma intr-un cos de gunoi pentru problemele celorlalti.

Atunci cum definim respectul? E simplu: stim ca ne acordam respect atunci cand nu exista diferente intre ceea ce simt si ceea ce spun si intre ceea ce simt si ceea ce fac. Ce e minunat e ca, facand acest lucru, te simti in acord cu tine insuti.

Copiii din ziua de azi pare ca ii sperie pe parinti. Dificila profesie de parinte este din ce in ce mai solicitanta si cum copiii nu vin pe lume cu instructiuni sau ghid de utilizare, ce putem face? Trebuie sa indraznim si sa ne asumam riscul unui dialog, pentru a inchega o relatie intre doua fiinte umane, pentru a le permite sa isi foloseasca astfel resursele interioare si mai ales creativitatea.

De cate ori indraznesti sa fii tu insuti langa cei dragi, dandu-ti voie sa ceri, sa refuzi, sa dai si sa primesti fara sa te superi? Prin puterea exemplului ii poti invata si pe copii sa faca la fel.

Calatoria cu Jacques Salome, propusa de Editura Ascendent prin cartea “Traind cu cei apropiati. In fiecare zi… viata!”, reprezinta un moment de relaxare pe care cu siguranta il meriti.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s