Top motive pentru care sa iesiti cat mai mult in parc

Top motive pentru care sa iesiti cat mai mult in parc

Ai o multime de motive pentru a petrece aceasta vara cat mai mult in aer liber, impreuna cu puiul tau! In caz ca ai nevoie de o reamintire, descopera la Parinti de Pici topul nostru pentru cele mai bune argumente pentru a iesi cat mai des in parc.

Indiferent de varsta si de vreme, plimbarile si joaca in aer liber sunt extrem de benefice pentru copii (si nu numai), iar asta din multe motive.

Unul din ele ar fi legat de vitamina D, atat de necesara pentru ca organismul sa functioneze si sa se dezvolte armonios. Iar vitamina D se sintetizeaza doar in prezenta soarelui, de fapt prin petrecerea timpului afara. Asta nu inseamna sa-l tii pe cel mic in soare, mai ales vara la orele amiezei, pentru ca vitamina D se sintetizeaza si in timp ce va plimbati, chiar si pe la umbra, sau cand iesiti la joaca in parc.

De asemenea, petrecand mult timp afara ii oferi copilului ocazia de a face multa miscare, atat de importanta pentru sanatatea si dezvoltarea lui. Asa ca lasa-l sa alerge, sa topaie, sa se catere sau sa se plimbe cu trotineta, cu tricicleta, cu bicicleta sau chiar de-a busilea, daca n-a invatat inca sa mearga.

Descopera si alte motive pentru a te plimba cat mai mult cu prichindelul tau, acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s