Tinerii parinti si frica de microbi

Tinerii parinti si frica de microbi

Oricat te-ai pregati emotional de venirea pe lume a primului copil, oricate carti de parenting ai citi, tot nu te vei simti suficient de pregatit(a). Iar dorinta de a-ti sti puiul sanatos te poate impinge spre extreme. La Parinti de Pici, incercam sa te linistim un pic, macar cu privire la frica de microbi.

Inainte de toate, este foarte bine sa fii precaut(a) cand vine vorba de prichindelul tau, protejandu-l pe cat posibil de eventual imbolnaviri. Asadar, macar in primele luni, nu iti duce copilul in locuri aglomerate sau inchise, tine-l departe de alte persoane bolnave, spala-te bine pe maini inainte sa ii pregatesti mancarea si, treptat, invata-l si pe el sa se spele pe maini.

Insa, dincolo de aceste indrumari, este important sa constientizezi ca nu il vei putea proteja complet si constant, oricat ai incerca. „Am avut si eu la inceput, cand am devenit mamica, perioada mea de temeri excesive, legate de microbi si imbolnaviri”, povesteste Georgiana, mama de pici. „Cel mai mult ma speriau vizitele la medic, imaginandu-mi ca o sa se agate de bebelusul meu toti virusii posibili.”

Frica de microbi este normala, dar vei vedea ca puiul tau nu este atat de sensibil pe cat iti inchipui. Ba chiar, sistemul imunitar al micutului devine mai puternic atunci cand cel mic ia contact cu tot felul de microbi si germeni. Mai multe pe acest subiect poti afla acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s