Tinerete fara batranete multumita igienei orale

DENT ESTET 4 KIDS, singura clinica din Bucuresti destinata exclusiv copiilor, a lansat in luna august 2012 programul Cavity Prevention prin care se doreste informarea parintilor, adolescentilor si copiilor asupra rolului esential pe care il are igiena orala in sanatatea intregului organism.

 

Mesajul central al programului este “Mai multa preventie, mai putina interventie” si accentueaza importanta profilactica a igienizarii profesionale.

Multe persoane folosesc zilnic periuta de dinti si li se pare suficient, insa studiile au demonstrat ca 80% dintre bacteriile din gura nu se afla pe dinti. Plus, 1 ml de saliva contine 100 de milioane de bacterii. Atat medicii dentisti, cat si cardiologii recomanda folosirea tuturor metodelor de curatare a dintilor pe motiv ca majoritatea afectiunilor cardiace se dezvolta din cauza infectiilor gingivale.

Rezultatul mai multor studii arata ca igiena dentara buna poate prelungi viata cu mai bine de 10 ani. Metodele aditionale de igienizare orala (apa de gura, ata dentara, periute interdentare) reduc riscul infectiilor cu pana la 80%.

Ata dentara indeparteaza pana la 40% din placa bacteriana care produce carii. Ata dentara trebuie folosita imediat dupa ce v-ati spalat pe dinti. Luati o bucata de aproximativ 40 – 45 centimetri lungime, curbati ata usor, la baza fiecarui dinte si incercati sa treceti peste acesta, cu miscari usoare, de sus in jos. Ata dentara trebuie folosita, zilnic, cel putin trei minute si poate prelungi viata cu pana la 6 ani.

Principala calitate a apei de gura este ca ajunge in locurile in care nici periuta de dinti, nici ata dentara nu pot ajunge. Folosita in mod corect, de doua ori pe zi, timp de 30 de secunde, ea distruge majoritatea bacteriilor. Cercetarile efectuate arata ca apa de gura antiseptica reduce placa bacteriana pana la 25%.

Periuta interdentara este o periuta alungita, de dimensiuni mici, care se foloseste in spatii dintre dinti, acolo unde se aduna resturi de alimente pe care nu le poti elimina intotdeauna cu periuta de dinti. Se recomanda utilizarea acesteia o data pe zi inainte de culcare.
Medicii dentisti de la DENT ESTET recomanda utilizarea tuturor acestor metode de igienizare, ca si sedinta de profilaxie o data la sase luni. Pana la 30 septembrie 2012 pacientii DENT ESTET 4 KIDS vor beneficia de 50 lei reducere din pretul serviciului (150 lei) la Cavity Prevention.

Afla mai multe detalii AICI.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s