Tinerete fara batranete (1969)

Filmul este inspirat dupa basmul emotionant cules de Petre Ispirescu (Tinerete fara batranete si viata fara de moarte). Pe marele ecran sunt aduse personaje celebre din folclorul romanesc, precum Fat Frumos si Gheonoaia.

 

Filmul fascineaza prin costume, decoruri si figuratie. Totusi, scenele sunt putin prea sumbre, iar povestea are un caracter prea matur.

Din distributie fac parte Mircea Breazu, in rolul lui Fat Frumos, si Emanoil Petrut, care il interpreteaza pe Mos Vreme. Regizat de celebra Elisabeta Bostan, Tinerete fara batranete a castigat numeroase premii peste hotare: Placheta de aur la Festivalul filmului de la Teheran, Medalia de aur la Festivalul filmului de la Mar del Plata si Premiul special al juriului decernat filmelor pentru copii si tineret, in Moscova.

Povestea filmului o stim din copilarie. Pentru a-si linisti copilul care plangea, imparatul ii promite ca ii va darui tinerete fara batranete. Odata crescut, fiul de imparat isi paraseste casa si pleaca in cautarea darului fagaduit. Pentru a fi primit in imparatia tineretii fara batranete, printul trebuie sa aduca trei obiecte magice: un spic, un mar si o cheie. Dupa un drum anevoios, plin de peripetii, Fat Frumos indeplineste poruncile si devine nemuritor. Va las pe voi sa descoperiti ce se intampla mai departe.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s