Testoasa Rosie, o animatie altfel

Daca vrei sa ii oferi copilului tau o experienta „altfel” a filmului de animatie, iti recomandam cu mare drag sa vedeti impreuna “Testoasa Rosie / The Red Turtle”.

Este lungmetrajul de debut al regizorului Michaël Dudok De Wit, care are in palmares un Oscar, primit in anul 2000 pentru scurtmetrajul „Father and Daughter”.

Regizorul belgian se poate mandri si cu “Testoasa Rosie”, care a fost premiat cu Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes in acest an.

Testoasa rosie este povestea momentelor marcante din viata unui om, spusa din perspectiva unui barbat care naufragiaza pe o insula tropicala populata de testoase, crabi si pasari. Barbatul incearca sa plece de pe insula, dar de fiecare data este impiedicat de o testoasa rosie. Nu iti dezvaluim mai multe, te lasam sa descoperi continuarea la cinema.

Filmul dureaza 80 de minute si nu are dialog, dar povestea si imaginile transmit mai mult decat ar putea-o face cuvintele intr-un asemenea film de arta, in care simbolurile si metaforele raman sa fie interpretate de fiecare in parte.

Filmul a fost proiectat in avanpremiera in deschiderea festivalului Anim’est din acest an si are astazi premiera in cinematografe.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s