Teste gratuite pentru determinarea sensibilitatii la soare

In perioada 18 iunie – 17 iulie, in parcurile din Bucuresti se vor face testari gratuite pentru stabilirea gradului de sensibilitate a pielii la soare pentru copii si parinti.In cinci parcuri din Capitala vor fi amplasate corturi de testare, unde copii se vor putea juca cu creioane si culori, iar parintii vor primi informatii despre importanta protectiei solare. In plus, parintii primesc un mini-kit gratuit de protectie solara pentru copiii lor.

Protectia solara este din ce in ce mai necesara, dupa cum o dovedesc toate noile cercetari in domeniu, dar si statisticile: in fiecare an Organizatia Mondiala a Sanatatii raporteaza 3 milioane de cazuri de cancer cutanat. Arsurile solare repetate aparute in timpul copilariei sunt un factor de risc in aparitia cancerului de piele, de aceea fotoprotectia la copii este cruciala.

Un produs de foto-protectie eficient trebuie sa protejeze impotriva razelor UVB, dar si impotriva razelor UVA. Majoritatea produselor de protectie solara ofera o protectie echivalenta impotriva razelor UVB, dar din pacate nu toate ofera o protectie eficienta impotriva UVA-urilor.

Radiatiile UVB sunt mai puternice intre orele 10 si 16, in timp ce UVA-urile sunt constante de la rasaritul la apusul soarelui. In plus, aceste radiatii sunt prezente pe parcusului intregului an, chiar si iarna.

In ce consta testul de sensibilitate la soare?

Diagnosticarea sensibilitatii la soare se face cu un aparat performant, Sun Protection Diagnostic SP 37, care determina timpul individual de autoprotectie si SPF-ul (factorul de protectie solara) necesar fiecarui individ atunci cand foloseste produse cu ecran solar. Astfel, oamenii vor alege corect produsele de protectie solara.

Testul stabileste fototipul pielii, dar deoarece timpul individual de protectie depinde intr-o mare masura si de intensitatea soarelui si de pigmentarea actuala (nu numai de fototip), aparatul masoara continutul de melanina si ia in considerare si factorii de intensitate solara pentru calcularea SPF-ului si a timpului de autoprotectie.

Concret, testul este non-invaziv si consta in aplicarea unui aparat cateva secunde pe piele.

Datele campaniei:

Parcul Copilului 18-19 iunie
Parcul Moghioros 25-26 iunie
Parcul Cismigiu 2-3 iulie
Parcul Herastrau 9-10 iulie
Parcul IOR 16-17 iulie

Campania de teste gratuite pentru determinarea sensibilitatii la soare este organizata de Laboratoarele La Roche-Posay.

Sursa: Romania Libera


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s