Temperatura si umiditatea din camera copilului

„Temperatura si umiditatatea din camera copilului sunt detalii mai importante decat mobilierul si desenele de pe pereti, deoarece influenteaza destul de mult starea copilului.

Sa luam temperatura, de exemplu. Eu am fost tentata sa transform casa intr-un cuptor atunci cand am adus-o pe cea mica de la maternitate, dar am aflat la timp care e temperatura ideala  din camera copilului. Undeva intre 18 si 21 de grade spun unii medicii. Tinand cont insa de faptul ca dormim impreuna si ca eu mai am putin si dardai la 21 de grade, fetita noastra a dormit inca din prima zi la 22, chiar 23 de grade, o temperatura cu care s-a obisnuit repede, fara sa transpire sau sa se foiasca.

Umiditatea e un alt aspect important pentru confortul copilului, desi eu recunosc, nu i-am dat suficienta atentie. In primul rand, nu am avut cu ce masura nivelul umiditatii din dormitor, sa vad daca e la 50-60%, cat ar fi ideal. Nici umidificator electric nu am luat, desi m-ar fi ajutat sa mentin umiditatea la un nivel optim. Am preferat umidificatoarele clasice, adica vasele cu apa pe care le tin pe calorifer si prosoapele ude pe care le agar in camera mai ales acum, iarna. Nu arata dormitorul foarte primitor asa, dar noi dormim si respiram bine.”

Georgiana, mama de pici


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s