Telefoanele mobile nu cresc riscul de cancer la copii

Copiii si adolescentii care folosesc telefoane mobile nu sunt, conform statisticilor, cu mult mai expusi cancerului cerebral in comparatie cu cei care nu le folosesc, conform unui nou studiu in domeniu.Faptul ca varsta medie a utilizatorilor de telefoane mobile scade tot mai mult in fiecare an a nascut ingrijorari in privinta efectelor pe care acestea le au asupra celor mai tineri.

Initial cercetatorii credeau ca in cazul copiilor, sistemul nervos fiind in plina dezvoltare iar circumferinta capului mai mica, campul undelor electromagnetice ar putea patrunde in unele regiuni mai periculoase ale creierului decat in cazul unui adult.

Pentru a determina daca exista o legatura intre utilizarea unui telefon mobil si riscul ca un copil sa sufere de o tumoare pe creier, cercetatorul Martin Roosli de la Tropical and Public Health Institute din Basel, Elvetia, impreuna cu echipa sa au centraliza informatiile despre 646 de tineri cu varstele intre 7 si 19 ani. Dintre acestia 352 aveau cancer la creier.

Studiul, desfasurat intre 2004 si 2009, a demonstrat ca din punctul de vedere al statisticilor, probabilitatea ca un copil sa se imbolnaveasca de cancer nu este influentata de utilizarea telefonului mobil.

Sursa: Evz.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s