Teatrul Tandarica aduce in atentia publicului o noua premiera, „Apolodor”

Teatrul Tandarica va invita in data de 24 mai 2019, ora 19:00 la premiera spectacolului ”Apolodor” in regia Silviei Roman, proiect castigator al concursului, SALT, platforma care sustine artistii emergenTi din domeniul teatrului de animatie si vizual, prin realizarea si productia de la idee la spectacol a proiectelor propuse.

Spectacolul ”Apolodor” de la Teatrul Tandarica are la baza versurile lui Gellu Naum, celebru poet, prozator si dramaturg roman, in care este ilustrata povestea un pinguin de la circ, caruia a inceput sa ii fie dor de ,,fratii sai din Labrador”, parafrazandu-l pe autorul cartii, pornind in aventura vieTii lui spre casa natala. Supus unui drum greu, trecand prin multe primejdii si situatii limita care tin publicul spectator in suspans, Apolodor reuseste sa ajunga la familia sa. Ce se intampla dupa ce ajunge in tinuturile inghetate si ce mai pateste micul nostru prieten, veti afla la Teatrul Tandarica.

Regizoarea Silvia Roman, impreuna cu echipa de creatie a acestui spectacol, reuseste sa surprinda momentele cheie ale povestii, scotand in evidenta starile schimbatoare ale micului pinguin, in functie de probele la care este supus. Gandirea in amanunt a fiecarui tablou, impreuna cu decorul, muzica si coregrafia contemporan gandite, atrag spectatorul in poveste, traind fiecare moment alaturi de micul ,,fugar” care işi cauta originile. O poveste care aduce zambetul pe chipul oricarui copil, montarea spectacolului fiind gandita intr-un registru umoristic, dar in acelasi timp totul fiind tratat foarte serios.

Iuliana Valsan, care semneaza scenografia, a gandit decorul intr-o cheie contemporana, astfel incat Apolodor, ajutat de actorii manuitori, sa poata transmite starea sufleteasca si emotiile, cat mai aproape de realitate.

Regie: Silvia Roman
Scenografie: Iuliana Vilsan
Muzica: Bogdan Balea
Miscare scenica: Andreea Belu
Distributie: Olga Bela, Ana Maria Balescu, Mona Toncu, George Simian, Stefan Craiu, Robert Trifan, Florin Mititelu, Dan Codreanu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s