Teatrul Ion Creanga ii invita pe copii la TIC PITIC – Zilele Small size 2018

Teatrul Ion Creanga ii invita pe copii la TIC PITIC – Zilele Small size 2018

TIC PITIC – Zilele Small size, mini-maratonul teatral organizat anual de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Teatrul Ion Creanga, revine in Capitala in perioada 26 – 28 ianuarie 2018. Timp de trei zile, parintii si ticpiticii lor, de la bebelusi la prescolari, sunt invitati sa exploreze universul plin de mirare si sens al teatrului care nu tine cont de varsta, ci de curiozitate!

Desfasurat sub forma unui showcase, evenimentul reuneste cele mai recente spectacole pentru copii, realizate de Teatrul Ion Creanga, dar si activitati conexe, adresate celor mici, parintilor si tuturor celor care contribuie la formarea tinerei generatii, cu scopul de a promova importanta si beneficiile Educatiei Timpurii prin teatru.

Teatru si povesti pentru ticpitici

Cea de-a IV-a editie TIC PITIC – Zilele Small size aduce in atentia publicului trei dintre productiile prezentate in premiera in cursul anului 2017: povesti senzoriale si calatorii din centrul Pamantului pana in inaltul cerului (ImpreLuna) sau spectacole coregrafice, non-verbale, despre puterea imaginatiei (La un metru de tine) si despre importanta amintirilor (Amintiri intr-o valiza).

Concentrate pe durata weekendului intr-un maraton de sapte reprezentatii, titlurile propuse le vorbesc copiilor si parintilor deopotriva despre bucuria jocului, despre texturile cu care este acoperita lumea, dar si despre straturile de sens care inconjoara spectacolul de teatru.

O alta productie care se lasa (re)descoperita este colectia de teatru-radiofonic realizata pentru PovesTIC, aplicatia de povesti audio pentru copii. Prima dintre cele 12 povesti inregistrate in colaborare cu Teatrul National Radiofonic pentru aplicatie, Pasarea maiastra, face cu aceasta ocazie subiectul unui inedit atelier pentru copiii cu varsta intre 3 si 6 ani.

Timp de o ora, actorii Teatrului Ion Creanga ii provoaca pe micutii participanti sa descopere universul imaginat de Petre Ispirescu, auditia fiind completata de jocuri si activitati interactive. Atelierul are loc duminica, 28 ianuarie, si se desfasoara in regim gratuit, in baza inscrierii prealabile la adresa de e-mail contact@teatrulioncreanga.ro.

Teatrul in dialog cu specialistii din educatie

Nu doar cei mici au parte de un program special in acest weekend, ci si adultii, Zilele Small size prilejuind o noua intalnire a specialistilor din domeniul educatiei timpurii. Cadre didactice din invatamantul prescolar, psihologi, producatori sau artisti care activeaza in sfera teatrului pentru copii sunt invitati vineri, 26 ianuarie, la Sala Mica a Teatrului Ion Creanga, pentru a lua parte la o discutie despre importanta jocului in dezvoltarea echilibrata a copilului.

Intalnirea este moderata de psihologul Carmen Anghelescu, Sef al Departamentului Educatie Timpurie – Centrul Step by Step pentru Educatie si se bucura de sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti – Catedra pentru invatamant prescolar, Sectorul 1.

PROGRAM TIC PITIC 2018

Vineri, 26 ianuarie

  • 10:00 – 12:00: intalnire cu specialisti in educatie timpurie: Joaca si teatrul in educatia copiilor prescolari (moderator: Carmen Anghelescu); vizionare speciala: ImpreLuna
  • 17:00 – 17:30, ImpreLuna (1-3 ani)
  • 19:00 – 19:30, ImpreLuna (1-3 ani)
Povestea senzoriala ImpreLuna

Sambata, 27 ianuarie

  • 11:00 – 11:30, La un metru de tine (2-5 ani)
  • 18:00 – 18:30, La un metru de tine (2-5 ani)
Spectacolul coregrafic, non-verbal, despre puterea imaginatiei – La un metru de tine

Duminica, 28 ianuarie

  • 11:00 – 12:00, Atelierul PovesTIC: asculta o poveste! (3-6 ani)
  • 17:00 – 17:30, Amintiri intr-o valiza (2-5 ani)
  • 19:00 – 19:30, Amintiri intr-o valiza (2-5 ani)
Amintiri intr-o valiza, spectacolul care vorbeste despre importanta amintirilor

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Toate activitatile au loc la Sala Mica a Teatrului Ion Creanga (Str. Biserica Amzei nr 21-23).

Biletele au fost puse in vanzare in reteaua Eventim – pe eventim.ro, in magazinele partenere si la Centrul de relatii cu clientii, aflat pe Bd. I.C.Bratianu nr. 6. Biletele se pot achizitiona si de la punctul de ticketing deschis la Sala Mica, inainte de inceperea spectacolelor, in limita locurilor disponibile.

Mai multe detalii despre eveniment si activitatile programate sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro si pagina de Facebook a Teatrului.

……………………………………………………………………………………………………………………………….

TIC PITIC – Zilele Small size se inscrie intr-o ampla retea de evenimente organizate anual, in ultimul weekend al lunii ianuarie, ca parte a activitatii extinse a proiectului international Small size, performing arts for early years, finantat prin Programul Europa Creativa (2014-2020). Lansat in anul 2015, conceptul a fost implementat in numeroase orase din intreaga lume, din Helsinki pana in Madrid, din Londra pana in Salzburg, din Mexic pana in Bucuresti. Editia din ianuarie 2017 a evenimentului a reunit peste 120 de activitati, organizate de teatre si centre culturale din 20 de tari, la care au luat parte peste 5500 de copii, parinti, artisti si educatori.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s