Teach for Romania anunță cei 7 câștigători din cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural, ediția 2024

Teach for Romania, alături de partenerii săi, a anunțat în cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural, desfășurată la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, cei 7 profesori câștigători ai ediției din acest an a Galei.

Cei șapte profesori câștigători predau în școli rurale din județele Bacău, Cluj, Dolj, Iași, Ilfov, Mureș și Olt, și au fost premiați la categoriile Profesori debutanți, Educatori, Dezvoltarea literației, Dezvoltarea abilităților socio-emoționale, Dezvoltarea leadership-ului la elevi, Prevenirea abandonului școlar și Implicare în comunitate.

Profesorii câștigători sunt:

  • Categoria: Profesori debutanți – Cosmina Teodora Chiuoru – Profesor, Liceul Teoretic „Comandor Alexandru Cătuneanu” Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, Iași.
  • Categoria: Educatori – Elena Irina Șalău – Educator, Grădinița cu Program Normal Nedeia, comuna Gighera, Dolj.
  • Categoria: Dezvoltarea literației – Loredana Biliboc – Învățător, Școala Gimnazială Pustiana, Pîrjol, Bacău.
  • Categoria: Dezvoltarea abilităților socio-emoționale – Lidia Nădășan – Învățător, Școala Gimnazială Beica de jos, comuna Beica, Mureș.
  • Categoria: Dezvoltarea leadership-ului la elevi – Marinela Culea – Director, Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” Brănești, Ilfov.
  • Categoria: Prevenirea abandonului școlar – Camelia Costantea – Director, Școala Gimnazială Viișoara, Cluj.
  • Categoria: Implicare în comunitate – Lăcrămioara Cule – Profesor, Școala Gimnazială Scărișoara, Olt.

Gala Profesorul Anului din mediul rural este un eveniment anual, ajuns la ediția a 3-a, organizat independent de Teach for Romania, din dorința de a oferi recunoștință eforturilor enorme pe care această meserie le solicită și de a arăta o altă față a învățământului de la sat – una a optimismului, care refuză cinismul lui la noi nu se poate, și celebrează munca oamenilor valoroși de la catedră.

Este nevoie de mai multe voci pentru a schimba imaginea pe care o avem ca societate asupra educației din mediul rural și din zonele vulnerabile. Este nevoie să privim cu ambiție și încredere la potențialul copiilor din mediul rural și să privim educația modernă și de calitate ca pe o normalitate în toate comunitățile din Romania.

Gala Profesorul Anului din mediul rural, ediția 2024, a fost transmisă live pe pagina de Facebook Teach for Romania, aici.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s