Tatii, afectati de depresie postpartum

La fel ca mamele care au nascut recent, tatii pot fi la randul lor depresivi si „isi ating” frecvent copii de numai un an, arata un nou studiu publicat in revista Pediatrics si citat de AFP.

In cadrul studiului realizat in perioada 1999-2000, 1.746 barbati din 16 mari orase americane au fost chestionati cu privire la simptomele depresiei, relatia cu cei mici, dar si posibilele palme „aplicate” acestora, scrie Evz.ro.

Per total, 7% din tati au experimentat depresie majora. Dintre acestia, 40% au declarat ca si-au mai atins copiii, fata de 13% dintre cei care nu sufera de depresie.

Depresia postpartum este mai frecventa in randul femeilor. Un sfert din mame fac depresie la scurt timp dupa ce nasc. In cele mai sumbre scenarii, ajung chiar sa se sinucida sau sa-si ucida copiii. Putine lucruri se cunosc insa depsre depresia postpartum la barbati.

Academia Americana de Pediatrie atrage atentia asupra „obiceiului” prost de „a atinge” copiii cu palma, mai ales la varsta de un an, cand pot fi mai vulnerabili si nici nu percep lovitura ca o pedeapsa, ca sa se poata „indrepta”. Studiile au aratat ca micutii care sunt „palmuiti” pot deveni la randul lor agresivi.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s