Tabara de paraciclism pentru copii nevazatori, la a doua editie

Tandem BikeFland, primul proiect de ciclism in tandem din Romania, a ajuns anul acesta la cea de-a doua editie.

Tabara se desfasoara intre 10 – 17 iulie si 26 iulie – 2 august la baza sportiva a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman din Izvorani, unde se intalnesc 30 de copii cu deficiente de vedere si 30 de piloti de biciclete tandem, pentru a practica impreuna ciclismul in tandem.

Proiectul a fost initiat anul trecut de Clubul Sportiv Tandem Arena si are loc intre 10 – 17 iulie si 26 iulie – 2 august si isi propune sa creasca gradul de acces la activitatile sportive a tinerilor cu deficiente de vedere, prin practicarea ciclismului in tandem.

Tandem BikeFland a aparut la ideea lui Florin Georgescu, primul roman nevazator care a pedalat – in tandem cu un prieten, de la Arad la Londra (in 2012). Florin Georgescu a sesizat oportunitatile reduse de practicare a activitatilor sportive de catre tinerii cu deficiente de vedere. Astfel ca in 2018 a organizat prima tabara de paraciclism, unde foarte multi copii nevazatori au practicat ciclismul in tandem, facand echipa cu tineri sportivi.

Pe langa beneficiile asupra sanatatii, paraciclismul faciliteaza mai mult decat orice domeniu cheie din activitatea umana, procesul de incluziune sociala. Tinerii nevazatori invata in zilele pe care le petrec in tabara sa aiba mai multa incredere in ei, sa dezvolte relatii de prietenie, sa formeze o echipa, sa treaca de bariera dizabilitatilor si sa se bucure de mersul pe bicicleta.

Copiii care vor participa in tabara la Izvorani vor fi insotiti de 30 piloti voluntari de biciclete tandem, iar cursurile de pregatire vor fi sustinute de sase instructori sportivi. Se vor desfasura zilnic doua antrenamente pe bicicletele tandem, un antrenament pe pista de atletism si unul la bazinul de inot.

Tabara Tandem BikeFland 2 va fi urmata de Campionatul de Ciclism in Tandem, care va avea loc in luna octombrie la Timisoara. La concurs vor participa aproximativ 50 de echipaje de tandem din toata tara, dintre care o parte fiind copii care s-au antrenat in tabara.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s