supereroii revin teatrul ion creanga

„Supereroii Revin!”, un super-spectacol pentru eroi si supereroi la Teatrul Ion Creanga

Ce se intampla atunci cand personajele din povesti dispar in Valea Uitarii? Iar jocurile video pun stapanire pe lumea copiilor?

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Teatrul Ion Creanga, invita tinerii spectatori sa ia parte duminica, 3 noiembrie, ora 11:00, la Sala Rapsodia, la o noua aventura: „Supereroii revin”, un spectacol dedicat tuturor micilor eroi si supereroi cu varsta peste 4 ani, care indragesc lumea fermecata a basmelor si povestirilor.

Pus in scena dupa un scenariu original, spectacolul aduce fata in fata cotidianul si fantasticul: realul, imaginarul si virtualul impletindu-se intr-o pledoarie emotionanta pentru salvarea povestilor. insa nu doar a celor citite copiilor la ceas de seara, dupa cursuri, meditatii, sedinte prelungite si deadline-uri imposibile care ne rontaie cu pofta timpul, ci si a celor mai importante povesti – acelea tesute din momentele speciale petrecute in familie si din amintirile fericite care imbraca delicat imaginea celor dragi.

Dar cum arata lumea reala pentru familia din super-spectacolul pentru eroi si supereroi?

Pentru mama si tata: job, training-uri, intalniri si taskuri zi de zi, pana seara tarziu. Pentru copii: scoala, afterschool, teme si jocuri video zi de zi, pana seara tarziu. in acest program aglomerat, un personaj ciudat isi face aparitia aproape pe nesimtite. Cuceritor si carismatic, Stapanul internetului – ii convinge pe copii sa abandoneze povestile si sa intre pentru totdeauna in universul jocurilor virtuale, unde distractia nu cunoaste limite.

Cele doua lumi sunt insa profund interconectate: de fiecare data cand un copil renunta sa mai citeasca, un personaj dispare in Valea Uitarii. Sub aceasta amenintare teribila, patru eroi fantastici – Pinocchio, Omul de Tinichea, Leul cel Fricos si Alba ca Zapada – pornesc intr-o uriasa aventura, pentru a aseza universul povestilor din nou in echilibru. Drumul e lung si presarat cu tot soiul de peripetii, dar si cu noi prieteni, care mai de care mai neasteptati: zmei, craiese aprige, pirati si capcauni se alatura astfel eroilor nostri prin taramuri inghetate si paduri fermecate.

Pe masura ce lupta se inteteste, o noua misiune, chiar mai importanta – salvarea timpului magic petrecut in familie – ii va transforma pe protagonistii nostri in adevaratii SUPEREROI ai tuturor timpurilor. Vor reusi oare sa-l invinga pe Stapanul internetului si sa readuca povestile in lumea copiilor? Vor salva amintirea unui Ajun fericit pentru familia noastra?

Supereroii revin! Premiera – 3 noiembrie, ora 11:00, Sala Rapsodia

Regia: Silviu Oltean
Scenariul: Veronica Stoian
Coregrafia si light design: Paul Cimpoieru
Ilustratia muzicala: Silviu Oltean
Video design: Andrei Radut

Distributia:

Andra Mirescu – Pinocchio
Andreea Gaica – Craiasa zapezii, Printesa florilor, Mama, un pirat
Cezar Vlad Popescu – Stapanul internetului
Ciprian Niculae – Leul cel Fricos
Claudian siman – Omul de Tinichea, Fat-Frumos, un copil
Cristian Boeriu – Mos Craciun, Capcaun
Eliza Teofanescu – Alba ca Zapada, Printesa povestilor, Vrajitoarea, un pirat
Liliana Donici – Micul Print, Zmeoaica, un copil
Marius Nanau – Tatal zmeilor, imparatul, Tatal
Oana Banuta – Capitanul pirat, Balerina
Valeria Stoian – Jack, Arlechino

Categoria de varsta: 4+
Durata: 60 min

Urmatoarele reprezentatii vor avea loc pe 23 si 30 noiembrie, ora 11:00, la Sala Rapsodia (Str. Lipscani nr. 53).

Biletele sunt disponibile online, pe entertix.ro si myticket.ro, sau la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creanga – Str. Biserica Amzei nr. 13, tel. 0767.934.374.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s