Strandurile din Bucuresti

Nu trebuie sa iesi din Capitala pentru un bronz complet si o balaceala in familie. Iata o lista cu strandurile din Bucuresti, orarele lor si preturile de intrare.

Sunt o multime de motive pentru care nu poti ajunge la mare, desi ai A2 la dispozitie: poate nu ai bani, poate ai weekendurile pline de obligatii, treburi casnice sau e-mailuri de trimis. Poate nu weekendurile sunt problema, ci vrei sa te relaxezi si in mijlocul saptamanii. Oricare ar fi motivul pentru care nu poti pleca din Capitala, tot poti gasi distractii racoroase chiar in oras. Ma refer la strandurile din Bucuresti.

Spre deosebire de ce stiam noi cand eram copii (fata de curatenia din aceste locuri), in prezent, strandurile au fost modernizate si este o adevarata placere sa iti petreci acolo o dupa-amiaza sau o seara, in timpul saptamanii, sau chiar sa stai toata ziua, intr-un weekend.

Intrucat am vrut sa gasesc locuri cat mai accesibile, nu am pus pe lista si piscine de lux, de sine statatoare sau asociate cu cluburi care oricum nu au ca public tinta familiile. De asemenea, pe lista nu apare nisi Strandul Dambovita, intrucat acesta s-a transformat in Aqua Parc Crangasi si a fost inclus in lista Parcurile acvatice de langa Bucuresti. Asadar, iata ce optiuni ai:

Strandul Tineretului

Strandul Tineretului se imparte in doua zone, oferind atat un spatiu de agrement, deschis publicului larg, cat si o zona de cursuri de inot, destinata in special copiilor (desi se tin cursuri de inot si pentru adulti). Sunt puse la dispozitie dusuri si vestiare, pentru o zi cat mai confortabila.

 • Preturi: Pentru strand, preturile sunt 25 de lei (de luni pana vineri) si 40 de lei (sambata si duminica). Pentru cursurile de inot, abonamentele costa 250 de lei pentru 10 sedinte de cate o ora.
 • Orar: Strandul este deschis zilnic, intre orele 08:00 si 19:00.
 • Adresa: Strandul Tineretului se gaseste pe Aleea Primo Nebiolo, nr. 1, la Complexul Tineretului. Pe alee se intra de pe Bulevardul Marasti (de la Agronomie) sau de pe Soseaua Kiseleff (din dreptul Muzeului Satului).

Strandul Berceni (Summer Park)

Strandul Berceni are atat o piscina pentru adulti, cat si una special destinata copiilor. Ofera cursuri de inot, un parc cu vegetatie naturala, o scoala de fotbal si terenuri pentru baschet, fotbal, tenis de camp si tenis de picior. Iar daca nu vrei sa inoti, vei putea sa iti privesti puiul de la una dintre cele doua terase.

 • Preturi: Pentru strand, preturile sunt 15 lei pentru adulti (de luni pana vineri) si 20 de lei pentru adulti (sambata si duminica). Copiii platesc 5 lei in orice zi a saptamanii. Inchirierea unui sezlong este de 10 lei, iar pentru un baldachin platesti 25 de lei.
 • Orar: Summer Park este deschis zilnic, intre orele 08:00 si 22:00.
 • Adresa: Se poate intra de pe Str. Izvorul Oltului nr. 9 sau de pe Aleea Uioara nr. 2.

Strandul Copiilor (Vacaresti)

La Strandul Vacaresti, adultii au la dispozitie un bazin olimpic in care sa inoate, iar copiii au patru bazine in care sa se joace. Pe langa bazine, vei mai gasi o plaja cu gazon, sezlonguri si umbrelute, o terasa, un bar si un restaurant. Sunt si terenuri de volei pe nisip, fotbal si tenis, unde va puteti juca gratuit in familie.

 • Preturi: Intrarea costa 10 lei.
 • Orar: Strandul Copiilor este deschis zilnic, intre orele 09:00 si 18:00.
 • Adresa: Str. Pridvorului, nr. 25, sector 4.

Strandul Moghioros (Magic Summer Waves)

Strandul Drumul Taberei a luat o forma modernizata si acum poarta numele Magic Summer Waves, cu o capacitate de 2.000 de sezlonguri. Acolo, vei gasi patru bazine, dintre care doua sunt pentru adulti si doua pentru copii. Atat adultii, cat si copiii, au toboganele lor, iar bazinul celor mai mici inotatori este decorat cu pirati si crocodili. Bineinteles, exista si un loc de relaxare, cu baruri, gratar si pizzerie.

 • Preturi: Copiii cu varste pana in 7 ani au acces gratuit. In rest, de luni pana vineri, intrarea costa 25 de lei, iar sambata, duminica si in zilele de sarbatoare este 35 de lei. De asemenea, daca ajungi dupa ora 16:00, de luni pana vineri, accesul este 15 lei.
 • Orar: Strandul Copiilor este deschis zilnic, intre orele 08:00 si 20:00.
 • Adresa: Str. Drumul Taberei nr. 115 , sector 6, Bucuresti, langa parcul Moghioros.

Strandul Giulesti

Problema cu Strandul Giulesti este ca este foarte mic si atunci se aglomereaza foarte repede. (Are o capacitate de 100 de locuri.)

 • Preturi: Accesul costa 10 lei pentru adulti si 8 lei pentru copii.
 • Orar: Strandul Copiilor este deschis zilnic, intre orele 08:00 si 20:00.
 • Adresa: Calea Giulesti, nr. 240, sector 6.

Strandul Titan Cara

Intr-un perimetru de 1,5 kilometri, vei gasi bazine pentru adulti, pentru copii si un bazin olimpic, cu sezlonguri si baldachine, pe plajele amenajate. Exista si un loc de joaca pentru copii, teren sintetic de tenis, mese de ping-pong. Te mai poti juca rummy, table si biliard, iar noaptea poti juca fotbal pe teren cu nocturna.

 • Preturi: Tariful de intrare variaza in functie de momentul zilei. Accesul de zi (intre orele 08:00 si 18:00) este de 20 de lei, iar accesul de noapte (intre orele 21:00 si 05:00) este de 30 de lei. Copiii cu inaltimea pana in 120 cm au acces gratuit. Inchirierea unui sezlong de PVC este 10 lei, a unui sezlong din lemn e 20 de lei, a unui pat este de 40 de lei, iar a unui baldachin este de 60 de lei.
 • Orar: Strandul Titan Cara este deschis zilnic, intre orele 08:00 si 18:00. Exista insa si accesul de noapte, intre orele 21:00 si 05:00.
 • Adresa: Strada Rotunda, Nr.4, sector 4, foarte aproape de Parcul Titan. Strandul Titan Cara este delimitat la Sud de catre Bulevardul Camil Ressu, la Est de Bulevardul Nicolae Grigorescu si Parcul Titan in Nord – Nord-Vest.

Mai stii vreun strand pe care l-am ratat? Spune-ne aici. Hai la balaceala!

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s