Stop luptei de acasa!

Organizatia Salvati Copiii Romania lanseaza campania „Stop luptei de acasa!”, pentru combaterea violentei asupra copiilor in familie.

Violenta asupra copiilor este prezenta in peste 60% dintre familiile din Romania, se arata in cercetarea „Abuzul si neglijarea copiilor: Studiu sociologic la nivel national”, realizata de Salvati Copiii in 2013. Abuzurile fizice si emotionale sunt o realitate cotidiana.

Pentru a nu deveni o banalitate, pentru a nu fi un fapt tratat cu lejeritate, Salvati Copiii Romania ne indeamna sa actionam, printr-un semnal de alarma: Stop luptei de acasa!

Asistam la trei tipologii: parinti care practica aceste metode fara a considera ca fac ceva gresit, cei care isi abuzeaza copiii, dar ulterior regreta, realizand ca nu au procedat corect, si nu in ultimul rand cei constienti ca aceasta realitate exista in jurul lor, insa fie se tem, fie au devenit prea blazati ca sa se mai implice. Iar resemnarea colectiva in fata abuzului isi gaseste ecoul in atitudinea cu care acest subiect este tratat in tara noastra, la toate nivelurile. Practic, prin campania pe care o lansam astazi, dorim sa incurajam educatia pozitiva si accesul la consiliere parentala si, astfel, sa schimbam treptat aceasta mentalitate disfunctionala, aceasta toleranta de neconceput fata de violenta fizica si verbala asupra copiilor”, a declarat Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv al organizatiei Salvati Copiii Romania.

La randul sau, Mihaela Radulescu, Ambasadoarea campaniei Stop luptei de acasa, a subliniat ca „bataia nu e rupta din rai”.

„Cred cu toata convingerea in educatia pozitiva si ma inscriu cu toate fortele in lupta pentru combaterea violentei asupra copiilor. Salvati Copiii a facut pasi hotarati si apasati pe acest drum inca din 2002 si sper ca vom auzi tot mai rar de copii abuzati si chinuiti de niste parinti abuzati si chinuiti in copilaria lor. O schimbare de atitudine e necesara si ar trebui sa ne implicam toti cei care simtim la fel – caci parintii buni cresc copii buni”, a continuat ea.

Campania se va bucura de o larga acoperire media (prin difuzarea a trei spoturi de impact pe radio, TV si in cinematografe) si de promovare neconventionala in diverse medii (institutii publice, hipermarketuri, etc).

Astfel, vor fi aduse la cunostinta metodele pozitive de educare a copiilor si vor fi promovate serviciile de consiliere prin cinci centre deschise la Bucuresti, Iasi, Timisoara, Targu Mures si Suceava. De asemenea, in Capitala, parintii pot veni si la Centrul de Educatie Emotionala si Comportamentala pentru Copii.

Cu aceasta ocazie, a fost relansat si site-ul ParintiBuni.ro, platforma de informare si consiliere online, unde o echipa de psihologi vin cu sfaturi de parenting pozitiv si de depasire a situatiilor de criza fara a folosi violenta.

De asemenea, in cadrul campaniei Stop luptei de acasa!, Salvati Copiii va desfasura si activitati de lobby pe langa Ministerul Educatiei, in vederea revizuirii si aprobarii Strategiei nationale de educatie parentala, si pe langa Ministerul Sanatatii, pentru definitivarea Strategiei de sanatate mintala pentru copii si adolescenti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s