#StimaDeSineConteaza, o noua campanie demarata de Urania Cremene

Urania Cremene lanseaza, impreuna cu echipa All About Parenting, campania #StimaDeSineConteaza.

Campania isi propune sa ridice nivelul de cunoastere al parintilor privind importanta de a creste o stima sanatoasa copiilor, dar si sa le ofere informatiile si instrumentele prin care o pot face.

Astfel, pe 1 octombrie va fi lansat Turneul National de Seminarii de Parenting Gratuite pe tema “Stima de Sine la Copii. Principalul Ingredient al Succesului”, o serie de evenimente care vor ajunge la parintii din toata tara.

Participand la aceste seminarii, parintii vor invata tehnici concrete prin care pot lucra activ la educarea copiilor in spiritul independentei, al responsabilitatii si al increderii in sine.

Participarea la seminarii este gratuita, in limita locurilor disponibile, iar inscrierea se face online, accesand seminaruldeparenting.ro.

„Cresc Stima de Sine a copilului meu – 7 Days Challenge” este prima actiune din campanie si cuprinde o serie de 7 provocari (o provocare pe zi) pe care parintii le pot implementa cu copiii lor, pentru a invata cum sa le creasca stima de sine:

#1 Luni: in loc sa ii pui etichete negative copilului, evidentiaza comportamentele lui pozitive.
#2 Marti: Evita orice fel de comparatie a copilului tau.
#3 Miercuri: Nu folosi ironia cu al tau copil, spune un adevar despre el.
#4 Joi: Evita cele 4 sentimente: umilinta, rusinea, vina si frica.
#5 Vineri: Cand iti vine sa iti certi copilul, conecteaza-te cu el/ea.
#6 Sambata: Inlocuieste lauda goala cu explicatii si argumente descriptive.
#7 Duminica: Evita critica si perfectionismul, arata-i ca ai observat pasii pe care i-a facut bine.

Pentru a vedea care sunt rezultatele indeplinirii acestor provocari in familie, poti apela la cateva masuri practice de masurare a impactului:

  • La finalul fiecarei zile, noteaza pe o foaie reactiile pe care copilul tau le-a avut la tehnicile aplicate, reactii pe care nu le-a mai avut pana atunci.
  • Noteaza pe o scara de la 1 la 5 (1 fiind foarte greu si 5 fiind foarte simplu) cat de greu ti-a fost sa implementezi tehnica.
  • Noteaza-ti de cate ori ai folosit constient tehnica respectiva.

Pe Urania Cremene o poti asculta si la Itsy Bitsy FM joia, de la 12:00 la 13:00, discutand despre subiecte de interes pentru orice parinte, in emisiunea „In direct cu Urania Cremene”. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s