Spargatorul de nuci, transmis online de Opera Nationala Bucuresti in Ajunul Craciunului

In asteptarea lui Mos Craciun, Opera Nationala Bucuresti ne propune o poveste despre sarbatorile de iarna si ne invita in lumea basmelor, pentru a viziona impreuna „Spargatorul de nuci”, de Piotr Ilici Ceaikovski.

Spectacolul va fi transmis online joi, 24 decembrie, in Ajunului Craciunului, incepand cu ora 17:00, pe site-ul institutiei si pe canalul de Youtube al Operei Nationale Bucuresti.

Spectacolul de balet ce ne va aduce mai aproape magia sarbatorilor de iarna face parte din proiectul intitulat #DordeONB, din seria Opera online.

Celebrul balet „Spargatorul de nuci” a cucerit publicul spectator de toate varstele chiar de la premiera mondiala de pe scena Teatrului Imperial Mariinski din Sankt Petersburg, ce a avut loc in decembrie 1892.

Piotr Ilici Ceaikovski a devenit astfel compozitorul care a bucurat inimile copiilor de pretutindeni in prag de sarbatoare, oferindu-le cel mai frumos cadou: o poveste de basm cu o traditie lirica ce continua sa anunte si astazi sarbatorile de iarna, cu exaltare si pe partituri fermecatoare.

Datorita succesului de care s-a bucurat, celebrul balet a fost transpus de-a lungul anilor cu succes in filme artistice, desene animate sau balet pe gheata, partitura compozitorului rus avand la baza basmul omonim semnat de Alexandre Dumas. Povestea de iarna ne aduce in atmosfera de basm in care dansul, emotia si simfonia se intregesc intr-un vals de vis.

Inregistrarea spectacolului va fi disponibila doar pe durata difuzarii din 24 decembrie.

Mai multe detalii despre spectacolele si proiectele Operei Nationale Bucuresti se gasesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s