Somnul bebelusului: Cat timp ii ia sa adoarma?

Somnul bebelusului: Cat timp ii ia sa adoarma?

Exista o regula de timp pentru cat ii ia piciului tau sa atipeasca? Ce faci insa cand bebe nu vrea sa adoarma? La Parinti de Pici, discutam despre somnul bebelusului, ora de culcare si timpul necesar pentru atipire.

Unui copil de 1-2 ani ii poate lua, uneori, chiar si mai bine de o ora pana sa adoarma. Totodata, piciul tau poate adormi in cateva secunde. Totul depinde atat de atmosfera din camera, daca il supara ceva sau daca ceva ii distrage atentia, cat si de starea lui de spirit. Cu alte cuvinte, nu este o regula clara pentru cat ii ia copilului sa adoarma.

Pe de alta parte, stim sigur un lucru. Vei avea mai multe batai de cap cu somnul bebelusului, pe masura ce piciul tau creste.

In primele luni, prichindeii adorm destul de usor, dupa alaptare sau cand sunt tinuti in brate.

Pe de alta parte, odata ce mai creste si incepe sa inteleaga cate lucruri are de descoperit, vei vedea ca bebe nu vrea sa adoarma asa usor. Pana acum, recordul de perpelire inainte de somn al fetitei noastre este, cred, de o ora si jumatate, record pe care l-a stabilit de curand”, povesteste Georgiana, mama unei fetite de aproape 2 anisori.

Despre ce sa analizezi cand somnul bebelusului se lasa asteptat iti spunem acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s