Siguranta copiilor in spatii deschise

Cum avem grija de siguranta copiilor, oferindu-le si autonomie in acelasi timp? Afla aici solutii, de la un ofiter al Politiei Romane.

Adesea, vacanta de vara este o perioada in care copiii sunt supravegheati mul mai putin timp decat in restul anului. Cum cei mici nu mai merg la scoala sau la gradinita, dar parintii lor inca se duc la serviciu dupa un program normal, copiii ajung sa stea singuri, de cele mai multe ori.

Iar siguranta copiilor este amenintata cel mai mult cand sunt in spatii deschise – in parcuri sau in spatele blocului, in excursii sau in tabere. Ce ar trebui sa stie micutul tau, pentru situatiile in care nu este prezent un adult? Ne spune Filica Silianovici, comisar-sef la Politia Bucuresti, ofiter de prevenire a criminalitatii, in aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti.

Iar una dintre primele sugestii ale sale este legata de folosirea telefonului mobil. Telefonul poate fi un ajutor de nadejde, cand vine vorba de siguranta copiilor, daca cei mici stiu cum sa il foloseasca. Este nevoie sa ii explici puiului tau de ce primeste un telefon mobil (nu pentru navigarea pe Internet, ci pentru un contact usor, in caz de pericol) si ce poate face cu el. In mod normal, abonamentul telefonului ar trebui sa vina cu un plan de date. Ideal ar fi sa treceti prin optiunile sale, astfel incat cel mic sa inteleaga de ce sa foloseasca mobilul doar la nevoie.

Ce alte sfaturi legate de siguranta copiilor ne mai ofera ofiterul Silianovici? Cum gasesti acel echilibru intre a-l face pe copil atent, fara a-l speria? Afla acum.

Vezi si: Ajuta-ti copilul sa nu se piarda de tine in multime


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s