Sfaturi pentru probleme dentare la femeia insarcinata

Sfaturi pentru probleme dentare la femeia insarcinata

In timpul sarcinii, pentru a nu afecta dezvoltarea fatului, unele tratamente sunt interzise. Ce este de facut in cazul in care graviduta are o afectiune dentara? La Traieste Sanatos cu Simona, iti oferim o serie de sfaturi pentru probleme dentare la femeia insarcinata.

„Cel mai important lucru este sa ne pregatim pentru aceasta sarcina”, avertizeaza dr. Ionut Leahu, medic stomatolog, competent in implantologia orala.

Sfatul sau pentru femeile care vor sa devina mame este sa isi rezolve problemele dentare inainte de a ramane insarcinate. Altfel, tratamentul devine mai dificil. Sunt anumite situatii care necesita tratamente cu antibiotice sau anestezie, care pot afecta dezvoltarea fatului. De asemenea, multe dintre afectiuni (dureri, carii, parodontoza) se agraveaza pe perioada sarcinii.

Totusi, daca nu ai avut cum sa iti faci un tratament inainte de sarcina, consultul stomatologic si evaluarea pot fi facute fara grija. Pasul urmator este o colaborare stransa intre dentist si medicul ginecolog care supravegheaza sarcina. Acesta din urma poate sfatui viitoarea mamica ce fel de tratamente sunt sigure pentru ea si fat.

„In cele din urma, daca mama sufera, daca exista dureri, daca exista infectii, cu siguranta fatul sufera mai mult decat suferinta data de tratamentul in sine. In cazul in care am ratat preventia, sa nu ratam tratamentul”, mai spune dr. Ionut Leahu.

Important este sa nu ne automedicam si sa observam semnale de alarma, precum dureri, sangerari gingivale, miros urat in gura sau sensibilitate la rece sau la cald.

Mai multe sfaturi pentru probleme dentare la femeia insarcinata iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s