Sfaturi pentru intarirea sistemului imunitar la copii

Sfaturi pentru intarirea sistemului imunitar la copii

Oricat ne-am dori si oricat am incerca, mai devreme sau mai tarziu, prichindeii nostri tot se vor confrunta cu (cel putin) o raceala, in aceasta toamna. Dar cum putem sa ii ajutam sa raceasca mai rar sau sa treaca peste boala mai usor? La Traieste Sanatos cu Simona, prezentam o serie de idei pentru intarirea sistemului imunitar la copii.

„Reintrarea in colectivitate este ca un bau-bau pentru multi parinti si bunici”, observa dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competenta in apifitoterapie. De ce sunt adultii atat de speriati la inceputul oricarui an scolar? Motivul este unul simplu: de toate bolile care circula de la un copil la altul.

Lasand la o parte bolile copilariei, pentru care imunizarea se face prin cai mai complicate, hai sa discutam despre intarirea sistemului imunitar la copii, pentru racelile de sezon.

Cu totii avem o imunitate naturala, mai buna sau mai putin buna, dictata de mostenirea genetica si de stilul de viata. In cazul familiilor din mediul urban, este mult mai probabil sa descoperim niste hibe in sistemul imunitar. De aceea, dr. Ruxandra Constantina ne recomanda sa urmam o cura de imunizare, personalizata de medicul specialist, cu o durata de 15-20 de zile.

La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem ce ar putea sa contina o astfel de cura pentru intarirea sistemului imunitar la copii. Atentie, insa! Cura de imunizare ar trebui urmata doar la recomandarea medicului de familie.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s