Secretul fericirii de la Serena Williams

Faimoasa sportiva Serena Williams dezvaluie ce inseamna pentru ea secretul fericirii. Este vorba despre un truc atat de simplu, dar atat de eficace in a-ti da o stare de bine!

In editia din noiembrie a revistei Wired, jucatoarea de tenis a explicat ca foloseste afirmatii pozitive, pentru a-si putea urmari mai bine telurile si pentru a capata o stare de spirit buna. Partea ingenioasa ne-o spune chiar Serena Williams:

Am inceput sa folosesc afirmatii pe post de parole pentru telefonul meu si calculatorul meu. (Nu, nu va voi spune care este afirmatia mea din acest moment!) Ar trebui sa incercati si voi. Veti ramane surprinsi de cate ori pe zi va veti inregistra si veti avea, astfel, oportunitatea de a declansa starea pozitiva. Ador faptul ca pot folosi tehnologia in acest mod.

S-a demonstrat chiar ca afirmatiile pozitive sunt de folos in situatii de stres. Cercetatorii de la Universitatea Carnegie Mellon explica faptul ca oamenii supusi unui nivel inalt de stres isi pot rezolva mai usor problemele daca, inainte sa se apuce de treaba, isi iau un moment sa se gandeasca la ce este important pentru ei insisi.

Afirmatiile pozitive sunt un instrument des folosit in psihologia sportiva, fiind extrem de utile atletilor. Serena Williams, pur si simplu, s-a folosit de aceasta tehnica si a incorporat-o intr-o activitate pe care o face zilnic si care nu necesita multa munca sau timp pierdut.

Daca acest truc a functionat pentru sportiva clasata pe primul loc in lume la tenis feminin, atunci poate ca merita sa incercam si noi. Gandeste-te la o afirmatie pozitiva (ceva care sa te ajute sa iti atingi un obiectiv) si fa-ti o parola bazata pe ea. Cine stie? Poate descoperi si tu secretul fericirii.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


2 comentarii la „Secretul fericirii de la Serena Williams”

 1. Nu exista Secretul magic al fericirii, si in nici un caz nu sunt afirmatiile pozitive, daca ar fi sa aleg unul din cei mai importanti factori as spune competenta, insa este nevoie de o gramada de alti factori fiindca nu poti sa fii fericit doar cu asta. Si pe de alta parte fericirea are legatura cu valorile noastre !

  Succesul e diferit in functie de valori ! Pentru o persoana care nu da doi bani pe costume si bunuri materiale, care nu vrea sa faca parte dintr-o societate superficiala , traitul in padure, cu ursul in izolare citind carti, poate sa fie implinire, e o persoana de succes in conformitate cu valorile ei, pe cand la o persoana care e indoctrinata in sensul conventional de succes sa ai masina, casa, 5 copii, sa ai iphone 9 sau mai stiu eu ce chestie, sa fi CEO unei companii, si sa nu ai ce face cu banii asta e fericire… insa nimeni nu iti spune cat e de stresant si cate persoane din astfel de functii au probleme emotionale.

  Fericirea e diferita pentru fiecare, nu sunt 2 lucruri care sa faca toata lumea fericita, daca ma duc la un trib din Amazon si le spun… happy thought, spuneti afirmatii pozitive, cred ca s-ar uita la mine ca la un nebun ! ce face un chinez fericit, poate sa nu ma faca un american sau un roman fericit, difera de la cultura la alta.

  Sa ajungi bun la ceva, the king of the castle intr-un anumit domeniu, gaseste ceva la care chiar esti bun, socializeaza foarte mult si asa capeti fericire de durata, A spune doar afiratii pozititve nu te vindeca miraculos de nu stiu ce depressie, nici nu iti rezolva problemele, doar te baga intr-un cerc vicios de auto-minciuni, neincredere in sine… poate finctioneaza pentru o fractie mica insa cu costul majoritatii .

  Si increderea de sine ridicata, fals formata prin asemenea tehnici e o alta capcana de care se lovesc multe persoane pentru ca in final ajung sa fie cele mai dezamagite. Cu toate astea a le folosii de afirmatii pozitive ca sa te motivezi sa capeti competenta e altceva. Mastery, work flow, a passion, exercise, viata sociala, prieteni suficienti, recunoasterea competentei, ea primeste feedback constant pentru competenta ei, asta ii da increderea de sine. Astea o face pe ea cu adevarat fericita, sunt multe lucruri interconectate.

  Nu exista o cheie a fericirii daca vrem sa fim mai sinceri, asta e o minciuna care baga lumea in depresie, pentru ca daca te crede cineva si incearca si apoi nu merge zic ca au ei ceva de nu pot sa fie fericiti.

  Confidence-surprising-truth-about-how-much-need
  Mastery by Robert Greene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s