Se deschide tabara de creatie Vara pe ulita!

La Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” se deschide astazi, la ora 10.00, cea de-a XIX-a editie a taberei de creatie pentru copii „Vara pe ulita”.

Timp de 6 saptamani, Muzeul Satului va deveni locul preferat de intalnire si de distractie al copiilor care au ales sa petreaca o buna parte din vacanta mare alaturi de noi.

Sub indrumarea mesterilor coordonatori, cei mici vor putea invata mestesuguri populare in cadrul atelierelor de creatie precum: olarit, modelaj, sculptura in lemn, icoane pe lemn, icoane pe sticla, pictura naiva, desen-pictura, oua incondeiate, cusut-tesut, impletituri textile, podoabe populare, masti populare, papusi. De asemenea, copiii vor avea ocazia sa cunoasca din tainele artei fotografice in cadrul atelierului foto.

O noutate pentru aceasta editie a taberei o reprezinta atelierul de teatru de papusi, in cadrul caruia cei mici vor invata atat sa confectioneze o marioneta, dar si sa o manuiasca in cadrul unui spectacol regizat de ei, sub atenta coordonare a profesorului.

Programul taberei cuprinde si alte activitati de divertisment si socializare: concursuri, teatru de umbre, Atelierul Micului Consumator realizat cu sprijinul Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, Atelierul de Preventie – Educatie Rutiera realizat in parteneriat cu Inspectoratul General al Politiei Romane, jocuri, muzica, dans, face-painting si voie buna din plin, asa cum deja i-am obisnuit pe cei mici.

Programul taberei cuprinde trei module (Modulul I: 4 – 15 iulie, Modulul II: 18 – 29 iulie, Modulul III: 1 – 12 august), iar intalnirile au loc de luni pana vineri, intre orele 10.00 – 14.00.

Detalii despre programul taberei gasesti aici.

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s