“Scopuri si obiective in viata” – tema pentru copiii de gradinita?

Ei bine, da.

La FasTracKids (programul american de educatie complementra) exista un modul numit “Scopuri si obiective in viata”, care se desfasoara pe durata a 8 intalniri de cate 2 ore, timp de 2 luni, perioada in care copiii inteleg ce este acela un scop, invata ca scopurile se realizeaza cu efort, prin exercitiu si munca sustinuta.

Pornind de la identificarea unor scopuri simple, pe care multi dintre copii si le-au propus si le-au realizat pana la aceasta varsta (cum ar fi sa te speli pe dinti in fiecare dimineata, sau sa-ti legi incaltamintea fara ajutor), copiii isi propun diverse scopuri adecvate varstei lor si sunt ajutati sa le realizeze. Experimenteaza in felul acesta faptul ca, odata cu fiecare realizare, suntem mai increzatori in noi insine, respectul de sine creste, dar si ca realizarea multor scopuri presupune munca de echipa, cooperare si o buna cunoastere de sine. Copiii invata sa se cunoasca si sa se poata defini prin ceea ce fac si sunt incurajati sa incerce lucruri noi si mai ales sa nu renunte la visele si incercarile lor.
FasTracKids cuprinde, alaturi de Scopuri si obiective in viata, alte 11 module: comunicare, tehnologie, creativitate, literatura, arta si teatru, biologie, matematica, stiintele naturii, astronomie, stiintele pamantului si economie.

Lectiile sunt pline de experimente, jocuri, prezentari filmate. In plus, in salile de curs exista o tabla cu ecran interactiv (touch screen), videoproiector, computer si camere de filmat. Copiii sunt filmati iar apoi li se arata cum au vorbit si comenteaza impreuna cu instructorii “prestatia” lor, astfel incat sa invete din greseli sa comunice cat mai bine.

Persoana de contact:

Ruxandra Avram – PR Coordinator FasTracKids
0740 302 770
officeftk@stepbystep.ro

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s