Sari în sus de bucurie la 1uniFEST, cel mai mare festival de joacă pentru copii și părinți!

Vino cu toată familia și cheamă-ți toți prietenii pe 1 Iunie, între orele 9:00 și 20:00, în Parcul Alexandru Ioan Cuza din București, la 1uniFEST – cel mai mare festival de joacă pentru copii și părinți!

Itsy, Bitsy, SuperZăpă, Spinner, Spark și Dj Dodi sunt gazdele 1uniFEST într-un parc plin de culoare și decoruri de poveste, numai bune de pozat pentru amintiri de Ziua Copilului.

DESCARCĂ DE AICI HARTA 1UNIFEST!

Echipa Itsy Bitsy a adunat, pentru o zi întreagă de bucurie, tot ce își doresc copiii: jocuri, muzică, dans, teatru, magie, film, multe surprize și cadouri, personaje iubite de cei mici, întreceri sportive, mâncăruri și băuturi gustoase, dulciuri, părinți alături și prieteni mulți.

Copiii din parc vor transmite mesaje de sărbătoare întregii țări din Radiomobilul Itsy Bitsy, care va emite live de la 1uniFEST toată ziua. Amintirile vor fi păstrate cu ajutorul fotografiilor cu magnet gratuite realizate în Foișorul de lângă scena mare, cadourile și surprizele vor fi pretutindeni în parc, cu ajutorul celor peste 100 de parteneri ai festivalului.

Îți pregătim și anul acesta multe ore de joacă și sute de activități creative, distractive, sportive, artistice și educative, momente de muzică, dans și magie, spectacole de teatru, întâlniri cu SuperEroii Itsy Bitsy, concursuri, tombole, premii și daruri multe, multe.

Iată, mai jos, câteva din motivele de sărit în sus de bucurie pe care ți le pregătim, ca să simți că Ziua Copilului e ziua perfectă pentru a-ți antrena superputerile la 1uniFEST:

Bunătatea va fi antrenată de:
 • Asociația HELP Autism, care vine cu oportunități de distracție pentru toți copiii, indiferent de abilități și dizabilități. Spațiul în care sunt așteptați copiii și părinții lor este gândit ca o tabără cu activități și sporturi pe care le pot juca copiii împreună, fără să simtă că dizabilitatea lor este un obstacol în distracție.
 • Asociatia SAMAS, care vor organiza activități specifice programului Sănătos de mic: vor susține ateliere de art-terapie „Curcubeu în farfurie”, îi vor învăța pe copii jocul Căpitanului Farfurie și îi vor antrena în activități de joacă și de colorat.
 • Homeless Animal Hospital, care vor fi prezenți la 1uniFEST cu o expoziție de tricouri și efecte vestimentare pentru căței și pisici, pictură pe față, baloane gigantice de săpun, iar micii iubitori de animale vor avea ocazia să discute cu un medic veterinar și chiar să „consulte” un cățel cuminte.
 • Cercetașii României, care vin cu ateliere cercetășești de modelino, împletit brățări handmade și pictură pe față.
 • SOS Satele Copiilor, care îi așteaptă pe cei mici cu planșe jucăușe, numai bune de colorat cu acuarele, carioci și creioane colorate.
 • Asociația Împreună cu Zâmbet, care le propune copiilor să creeze împreună cu părinții „brățări ale Prieteniei”. Pe parcursul activității, echipa Asociației va discuta cu cei prezenți despre importanța conectării, despre prieteni și despre emoțiile care ne leagă. Fiecare copil va avea ocazia să vorbească despre ce înseamnă prietenia pentru el, să își exprime sentimentele și să asculte poveștile altora.
Creativitatea va fi antrenată de:
 • ARCUB, cu atelierele „Creatorii de basme muzicale” și desene inspirate de Dali.
 • Magia Lutului, care îi așteaptă pe copii la un atelier de pictură pe ceramică 100% handmade. Toate figurinele pe care copiii le vor picta sunt create, realizate și arse în cuptor de Vlaicu Ștefan, coordonatorul atelierului și tatăl lui Ingrid, de 14 ani, diagnosticată cu tuburare de spectru autist. Banii strânși în cadrul atelierelor Magia Lutului contribuie la plata terapiilor de suport, care o ajută pe Ingrid în adaptarea la viața de zi cu zi.
 • Școala de Joacă, care participă și anul acesta la 1uniFEST cu ateliere de olărit, pictură pe ceramică, reciclare creativă și atelier de gravură.
 • Pictează 3D, care îi așteaptă pe copii la ateliere de pictură pe figurine de ceramică 3D.
 • Tie Dye Romania, care le propune copiilor să descopere pictura pe materiale textile participând la ateliere de tie-dye pline de culoare.
 • Monterra Creștem Montessori, care vine cu ateliere handmade de coliere din paie, brățari din mărgele, atelier de pictat cu nisip, modelaj cu lut, arts&crafts.
Curajul va fi antrenat de:
 • MindHub București – Unirii, academia de programare pentru copii între 6 și 18 ani, care vine pregătită cu activități de programare distractivă cu roboți.
 • Poliția Română, cu activități educative de siguranță și prevenire dedicate întregii familii.
Energia va fi antrenată de:
 • Asociația KinetoBebe, care aduce în prim-plan o abordare inovatoare și plină de viață pentru promovarea sănătății și a mișcării în rândul copiilor. Cu un focus deosebit pe dezvoltarea motorie a celor mici, Asociația KinetoBebe participă la 1UNIFEST, aducând în atenția publicului trasee motorii concepute special pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 11 ani.
 • Bucharest Sport Club, care sărbătorește la 1unIFEST 20 de ani de activitate! Cu această ocazie, cei mici sunt așteptați să se joace cu pistoalele cu apă, să (re)descopere jocurile copilăriei, să participe la ștafete și curse distractive și să ia parte la momente de dans.
 • C.S. Akura, care va susține demonstrații de arte marțiale și le va povesti copiilor despre specificul diferitelor tehnici de karate, precum kata sincron, enbu și tehnici de bază. 
 • Muzeul Fotbalului, care îi invită pe copii la joacă și mișcare cu foosball, subsoccer, șut la poartă și multă, multă distracție. Cei mcii vor avea ocazia să-și demonstreze abilitățile de atacant sau portar, iar norocoșii vor primi discounturi pentru biletul de intrare la Muzeul Fotbalului.
 • Școala de Șah, care îi așteaptă pe copii să ia parte la concursuri și demonstrații de șah.
 • Viorica Firoiu & Heathy Jump Vibes, care vor face demonstrații de sărituri și acrobații cu coarda.
Prietenia va fi antrenată de:
 • Grădinița și Școala Primară ETOS Academy, care îi așteaptă pe copii cu ateliere de art&craft, ateliere de pictură, face painting, întâlnire cu Mascota Minnie, jocuri distractive cu Clovnița și o tombolă cu surprize.
 • Art Therapy Center, cu masaj gratuit, discuții și recomandări privind educația posturală și sănătatea întregii familii.
 • Cati Călin, formatoare în metoda ESPERE, care va susține ateliere de dezvoltare personală prin ESPERE dedicate atât copiilor, cât și părinților.
 • Mojook, cu jocuri educative pentru minți curioase.
 • Andrei Samoil, formator și arhitect, creator al taberelor de dezvoltare personală Academia 161 și al metodei de creștere „proporția de aur”, care pregătește pentru copii Magie și zbor ca-n lumea lui Harry Potter – zbor cu mătura, mers pe sârmă și explorare a copacilor.
 • Asociația „Da, poți” și Beatrice Busuioc, la standul cărora copiii vor putea participa la ateliere de creație și jocuri în echipă, menite să încurajeze interacțiunea și colaborarea.
 • Podul lui Sfredeluș, care îi așteaptă pe copii cu activități creative, storytelling, jocuri de conectare, activiăți senzoriale și multă poftă de joc și joacă.

De asemenea, o mulțime de oferte de carte vei găsi la standurile prietenilor de la Editura DPH, Editura Nemira, Lumea de Poveste, Fisher English Hub și Buzunarel.ro.

O zi plină de muzică și dans pe scena Itsy Bitsy Show

Muzica și dansul sunt nelipsite de la 1uniFEST, unde vom avea ocazia să vedem, auzim și să aplaudăm sute de artiști mici și mari care vor urca pe scena Itsy Bitsy Show. Alături de SuperEroii Itsy Bitsy vor sărbători Ziua Copilului, prin muzică și dans, artiștii de la Sunetul Muzicii, STEYsha School of Irish Dance, Crescendo, Elite Dance Studio, Victoria Dance Studio, Mike’s School of Dance, Academia Campionilor Pro-Mișcare, DAVIDans, Academia de Talente Contrapunct, Grupul Miniton, Honey Dance Studio, Anastasia Haiducu, Mozaic Art cu artiștii Alesia Barbu, Anastasia Mihăilă, Ada Savin, Maya Cobzaru, Andra Gogan’s Academy, Show Dance Art, Grupul Lilliput, Fetițe cu codițe, MARILI, Gogan Kids, Lunatech Sound cu artiștii Sara Natalia Tarnoveanu, Miruna Ungureanu, Gabriel Mardare, Măriuca Stan Muraru și Antonia Ciofu, Charlize Maalouf.

Spectacole de teatru și momente de inspirație pe Scena Poveștilor

Copiii și părinții se pot bucura, la 1uniFEST, și de spectacole de teatru și demonstrații pline de inspirație, astfel:

 • 10:00 – Teatrul Improteca – Spectacol de teatru de improvizație pentru copii
 • 10:30 – Laurențiu Mogoș – demonstrații de Qigong
 • 11:20 Sărituri cu coarda alături de Viorica Firoiu – Healthy Jump Vibes – și Paul Igreț
 • 11:30 – Demonstrații de arte marțiale cu C.S. AKURA
 • 13:30 – Trupa de teatru Sufletos – spectacolul „Bunicul și bunica se poartă ciudat” – dramatizarea cărții cu același titlu scrisă de Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa Urbană).
 • 15:00 – Teatrul Ion Creangă – spectacolul „Fata babei şi fata moşului”
 • 16:00 – Spectacol de magie cu magicianul Bogdan Muntean
 • 16:30 – Spectacol de ventrilocie cu Școala de Dragoni
 • 18:30 – Spectacol de dans cu Artis Studio
Trasmisie LIVE din Radiomobilul Itsy Bitsy și amintiri la cornerul foto

Sărbătoarea Copilăriei va fi transmisă live din Radiomobilul Itsy Bitsy pe toată durata evenimentului, iar copiii și părinții vor putea lua acasă amintirea bucuriei de la 1uniFEST sub formă de fotografii realizate la foto corner-ul special amenajat.

Și, pentru că o zi întreagă la joacă în parc înseamnă și mâncare gustoasă, la 1uniFEST va fi o zonă cu umbră și zece food trucks cu multe alternative pe gustul copiilor și părinților.

Ziua de sărbătoare se va încheia cu vizionarea animației „Super Mario Bros: Filmul” (Illumination Entertainment, 2023, AG – dublat în limba română), începând cu ora 21:00, la cinematograful amenajat în aer liber.

La 1uniFEST ai ocazia să iei parte și la evenimentul „Cu bunica în Parc”, o expoziție aniversară organizată de Retromobil Club România, filiala București. Cei mai tineri colecționari ai Retromobil Club România vor ieși cu bunicuțele pe roți la o plimbare în Parcul TitanStatuia Calul Titanilor, unde va putea fi admirată o selectie de automobile istorice inedită. Bunicuțele pe 4 roți, unele având o vechime de peste 70 de ani, vor putea fi admirate gratuit pe 1 iunie, între orele 10.00 şi 14.00.

Vezi cum a fost la 1uniFEST 2023:

Cum ajungi la 1uniFEST: 

Ca să ajungi repede, să nu-ți risipești energia în trafic și să evităm împreună blocarea zonei parcului Al. Ioan Cuza îți recomandăm să folosești mijloacele de transport în comun.

Mijloace de transport care ajung în zona Parcului Al. I. Cuza:
 • Stații Metrou: Dristor, Titan.
 • STB: Tramvaiele 1, 19, 23,  27, 40; Troleibuze 70, 79; Autobuze 101, 102, 135, 243, 253, 311, 330, 335, N104, N125.
 • Auto: În anii trecuți traficul în zonă a fost foarte îngreunat și vă recomandăm să parcati mai departe de parc, în zonele: Mall ParkLake, B-dul Baba Novac, B-dul Constantin Brancuși, B-dul Nicolae Grigorescu, B-dul Liviu RebreanuB-dul Camil Ressu.

1uniFEST este un eveniment-festival gratuit, organizat de Itsy Bitsy cu sprijinul Primăriei Sector 3 și susținut de: AQUA Carpatica Kids, Artesana, Asociația Părinților Isteți, Auchan, Autan®, BCR și Școala de Bani, Bebe Tei, Big Little Festival, Biskrem, Blephaclean, British Council, Crystal Dental Clinic, Dalin, Danonino, De-a joaca, Decathlon România, Didacto, DupăNoi, ETi, Fundația Orange, Gerovital Kids, Groupama, HARIBO, HILS Development, HiPP, Hyabak, IKEA, Infacol, Innergy, Joie Baby România, JULAND by Oti, Laboratoires Théa România, La Roche-Posay, LEGO, Litoralulromanesc.ro, Logiscool, McVities, Medikali, Nestlé, Noriel, Olympus, Papi, Pladis, POM-BÄR, PPC, PRIVEŞTE ÎN VIITOR cu Essilor, REHAU Window Solutions, SanoVita, Sudocrem, Sugus, Suzuki, Synevo, Tedi, Tempo, Therme București, Töpfer, UNSAR, Veruvis Kids și World Class.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s