Sarbatoreste Ziua Mondiala a Mediului

Pe 5 iunie sarbatorim Ziua Mondiala a Mediului. Afla aici ce semnificatie are aceasta zi si ce evenimente vor avea loc.

Aceasta sarbatoare a fost stabilita in 1972, in cadrul Adunarii Generale a Natiunilor Unite, pentru a marca deschiderea Conferintei de la Stockholm asupra Mediului Uman. Tema din acest an este Lupta pentru speciile salbatice! Fiecare dintre noi, atat la nivel institutional cat si personal, suntem incurajati sa celebram speciile aflate in pericol de disparitie si sa luam masuri pentru a ajuta si a proteja speciile salbatice, fie ele animale sau plante, pentru generatiile viitoare.

Cu aceasta ocazie, duminica, 5 iunie, la Gradina Botanica are loc aventura „Regasirea Copilariei”, de la 12:30 pana la 17:30. Echipa Padurea Copiilor ii asteapta pe cei mici cu jocuri in natura si ateliere creative. Cei mici vor juca sotron, elastic, coarda, jocuri pe tabla, vor reutiliza si vor face creatii din hartie, vor picta pe tricouri, vor face desene vii (folosind seminte), vor decora cani de lut si multe altele! Vor mai fi si o ora de citit de povesti, un tur ghidat in Gradina Botanica si piese de teatru educative. Evenimentul este deschis publicului, iar participarea la ateliere se face pe baza unei donatii minime de 15 lei/persoana.

De asemenea, Administratia Rezervației Biosferei „Delta Dunării” dedica 1-10 iunie marcarii acestui eveniment, prin organizarea de acțiuni de celebrare in centrele de informare si vizitare din RBDD, cu participarea elevilor si cadrelor didactice de la scolile din Crisan, Sulina, Murighiol si municipiul Tulcea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s