Sarbatoare culinara la Muzeul Taranului Roman

In curtea Muzeului Taranului Roman incepe, astazi, cea de-a doua editie a „Targului care.. rupe gura targului. Danseaza pe arome traditionale”.

Circa 40 de producatori din diferite zone ale tarii sunt prezenti la targ cu cele mai alese bucate, pregatite dupa invataturile vechi – branzeturi, halvita, colaci secuiesti, zacusca de vinete si fasole, gogonele si castraveciori murati, tocana de legume, paine coapta de vatra, turta dulce, prajituri si cozonaci, fructe si legume proaspete, iar la loc de frunte vor fi magiunul natural de prune si dulceturile de capsuni, cirese amare si visine de Topoloveni.

Nu lipsesc nici mestesugarii cu produse din lemn, ceramica sau lut si gospodinele vechi pastratoare ale secretului artei cusutului si tesutului, iar atmosfera e intretinuta de un ansamblu folcloric si de suite de demonstratii de jocuri populare din diferite regiuni istorice ale tarii.

Targul de la Muzeul Taranului Roman e deschis astazi, maine si duminica, intre orele 10.00-20.00.

 

 


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s