Saptamana viitoare incepe Bacalaureatul

Luni debuteaza probele orale ale bacalaureatului din acest an, fiind pentru prima data cand examenul incepe in timpul anului scolar si nu la sfarsitul acestuia.

Peste 200.000 de elevi de clasa a XII-a s-au inscris pentru a sustine prima proba a examenului – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana. Proba se va desfasura luni, marti si miercuri.

Urmatoarea proba va fi cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (maghiara, germana, croata, sarba, slovaca, turca si ucraineana). Aceasta va avea loc intre 17 si 19 februarie si va fi sustinuta de 9.228 de elevi.

Subiectele pentru cele doua probe sunt elaborate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) si cuprind texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale si itemi corespunzatori descriptorilor competentelor din programele pentru bacalaureat.

Subiectele vor avea un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute, anunta Ministerul Educatiei.

La finalul evaluarilor, elevii nu vor primi note sau calificative admis/respins, ci li se va stabili un nivel de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s