Sanii dupa alaptare: Cum se schimba si cum revii la forma initiala

Sanii dupa alaptare: Cum se schimba si cum revii la forma initiala

Este normal ca sanii sa se schimbe dupa nastere si dupa alaptare. Nu numai ca iau in greutate si in volum datorita laptelui, dar sunt afectati si de alti factori. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem ce se intampla cu sanii dupa alaptare si ce solutii ai pentru a-i aduce inapoi la forma initiala.

In primul rand, vrem sa clarificam un mit. Se spune ca, daca alaptezi, sanii se deformeaza mai mult. „Nu exista o regula in acest sens, asa ca nu cred ca merita sa sacrificam sanatatea copilului pentru siguranta ca nu ni se vor modifica sanii”, explica dr. Carmen Giuglea, medic primar chirurgie plastica si estetica.

Oricum, organismul se pregateste de alaptat, asa ca tot vei observa transformari: sani mai mari, mai grei, mai durerosi. Apoi, mai sunt multe alte lucruri care determina forma sanilor: genetica, cum iti ingrijesti sanii, cat iei in greutate, la ce varsta ramai insarcinata.

Asadar, in majoritatea cazurilor, sanii dupa alaptare arata altfel decat inainte. Iata insa ce poti face:

  • asteapta – dupa nastere si alaptare, da-ti un ragaz de vreo 6 luni, pana se stabilizeaza greutatea, pentru a lasa pielea sa isi revina natural;
  • foloseste creme care sa hidrateze pielea si sa ii redea elasticitatea, chiar din timpul perioadei de graviditate;
  • daca sanii nu si-au revenit in acest timp, poti apela la chirurgie estetica, fie printr-un implant pentru lipsa de volum sau prin scoaterea pielii ramase in exces.

Mai multe despre cum se schimba sanii dupa nastere si dupa alaptare iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s