Salvati Copiii Romania saluta demiterea lui Andronescu, dar atrage atentia asupra problemelor din sistemul de educatie!

Salvati Copiii Romania saluta decizia premierului de a o demite pe Ecaterina Andronescu din fruntea Ministerului Educatiei, dar atrage atentia asupra problemelor din sistemul de educatie, care nu se rezolva prin cate o sanctiune politica sau printr-o actiune de PR, ci prin politici si programe complexe si sustinute. 

„Faptul ca premierul Viorica Dancila a luat decizia de a o demite pe Ecaterina Andronescu din fruntea Ministerului Educatiei, dupa ce aceasta a dat dovada de lipsa de empatie, pe plan uman, dar mai ales de lipsa de cunoastere a problemelor si nevoilor din domeniul pe care il conducea este un gest absolut firesc. Il salutam.

Atragem insa atentia ca problemele din sistemul de educatie sunt grave si nu se rezolva prin cate o sanctiune politica sau printr-o actiune de PR, ci prin politici si programe complexe si sustinute.

Problema transportului public in comunitatile rurale este una extrem de serioasa, fiind una dintre cauzele abandonului scolar si, la limita, poate pune in pericol viata copiilor. De altfel, Salvati Copiii si Federatia Elevilor din Romania i-au scris Avocatului Poporului, atragand atentia asupra faptului ca, prin adoptarea Ordonantei de Urgenta nr. 51/2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul transportului, act normativ care a eliminat transportul judetean de persoane din sfera serviciilor publice, elevilor din Romania nu li se vor mai deconta abonamentele pentru transportul judetean, ceea ce va conduce la cresterea abandonului scolar in randul copiilor din mediul rural, cei mai vulnerabili din punct de vedere social-economic.

Educatia romaneasca nu are nevoie nici de trocuri politice, nici de reforme care de care mai personalizate si nici de cateva zile de vacanta in plus, ci de asumare reala. E vorba despre copiii nostri si despre drepturile lor egale la educatie, siguranta si demnitate.

Ii solicitam prim-ministrului Romaniei sa faca din educatie o prioritate cu adevarat nationala, pornind de la buget si alte resurse alocate. De asemenea, ii solicitam numirea unei persoane competente la portofoliul Educatiei, unul dintre cele mai importante ministere in ecuatia oricarui stat care lucreaza in virtutea interesului general.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s