Romania a castigat din nou concursul Think Privacy

Elevii romani au castigat, pentru al doilea an consecutiv, concursul european „Think Privacy”, organizat in 28 ianuarie la Bruxelles cu ocazia Data Protection Day.

Concursul, aflat la a doua editie, a reunit echipe de elevi din toate tarile membre ale UE si a avut ca obiectiv constientizarea necesitatii de protejare a datelor si a vietii private in mediul virtual.

Romania a intrat in finala concursului cu trei proiecte, doua dintre ele fiind premiate – „Are You in control” si „No escape”, care s-au clasat pe locul I, respectiv al II-lea, juriul european considerand ca ele surprind cel mai bine tema concursului.

Echipa castigatoare a locului I este de la Grupul Scoalar Nicolina din Iasi, iar cei de pe locul II provin de la Colegiul National „AT Laurian” din Botosani.

Castigatorii vor fi prezenti la conferinta de presa organizata astazi la Hotelul Radisson din Bucuresti cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet 2010 – eveniment sarbatorit anual pe 9 februarie, la nivel european.

In cadrul conferintei vor fi premiati si castigatorii concursului national „Cum te vad ceilalti pe Internet? Gandeste inainte sa postezi”. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s